Типична герберщина! Ангелкова: Не съм виновна за нищо

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Министърът на туризма Николина Ангелкова пое пътя на „изхлузване“ от отговорността, свързана с проблемите на хотелиерите около фалита на „Томас Кук“.

След като продължително и шумно би камбаната в защита на интересите им, с потъването на британския туроператор тя запя нова песен. А припевът й вкратце гласи: държавата нито е участвала в разпределението на печалбата, нито е подписвала  договорите с “Томас Кук”. Така че докараните до фалит български контрагенти на банкрутиралия туроператор да не разчитат на финансова помощ от държавата.

Аргументите, с които министър Ангелкова е напът да оневини себе си, са… повече от перверзни: отношенията между хотелиерите и другите доставчици с туроператора били изцяло частноправни“, а клаузите в договорите им с “Томас Кук”, предвиждащи 60-дневно отложено плащане – изключително рискови. Така де! Ако Ангелкова е права и държавата пусне по допирателната пострадалите хотелиери, по силата на каква логика същата тази държава, само през последните две-три години, е похарчила за реклама на частния български туризъм не по-малко от 30 млн. лв. народна пара? А по съдържание, въпросната реклама е накарала средностатистическия европеец да предпочете милата ни татковина, защото е топло, евтино и се пие на корем от сутринта?
“Кой ми се… в гащите!”, гласи популярна българска поговорка, чиято есенция ще спестим от едното благоприличие. Министърката, която не спря да обикаля света за сметка на държавната хазна, да бие шута на хотелиерите с обещанието, че може да им помогне само консултации за индивидуалните им искове!? И то при положение, че само за последните две календарни години, същите тези частни хотелиери, са осигурили към 70% от приходите на туристическия бранш? Които – по официални данни – са около… 17 млрд. лева?
Не по-малко перверзно звучи и другата врътка, с която министър Ангелкова иска да финтира потърпевшите хотелиери. Наскоро тя се върнала от Берлин, където успяла да спазари увеличение с 10-20% на международния туристопоток в България. И това – според нея – щяло да помогне на сектора да компенсира загубите от фалита на “Томас Кук”!
За да докаже, че загрижеността й не е въздух под налягане, министър Ангелкова не пропуска да отбележи още един “факт”: откакто „Томас Кук” отгърмя в дефилето на историята, тя била в постоянна връзка с представители на сектора. И непрекъснато организирала срещи с хотелиери, туроператори и превозвачи с една едничка магистрална цел – подготовка на Лято’ 2020 и пренасочване на българските контрагенти на „Томас Кук” към други големи туроператори.
Всичко това би било прекрасно, но само при две условие – когато се случи и ако има кой да осигури хляб и постеля на прииждащите тълпи от чуждестранни туристи.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/10/blog-post_773.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар