Ти му викаш ”бизнес”, то разбира ”олигарси”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пиар експертът Весислава Танчева с коментар във “Фейсбук”

Борисов: До този момент, вместо очакваните 500 милиона от осигуровки, в бюджета са събрани само 150 милиона. Работодателите да бъдат така добри да си плащат, щом още работят.

Аз: Ще платят, ако на тях им платят клиентите. Щото между това да работиш и да ти платят за свършеното има известна разлика. Както видяхме, японците затвориха два завода без обяснения и без да платят изработеното до момента.

В общия случай, всеки, който на своя отговорност и без помпа от държавата е отворил някакъв бизнес, зависи от куп неща – собствени идеи и предприемчивост, клиенти, доставчици, бизнес климат, бюрокрация и т.н…

Веднага се усеща кога говори някой, дето една стотинка не е изкарал от свободно предприемачество и е заобиколен само от себеподобни! Ти му викаш “бизнес”, то разбира “олигарси”, ти му викаш “самонаети”, то разбира “маргинали”, викаш му “мерки”, то разбира “ще ми счупите касичката, от която раздавам на когото поискам”!

Затова, от този момент нататък, всеки път като чуя някой да говори за корона-кризата като на Женския пазар, ще излизам на терасата!

На терасата, щото не може на Ларгото, ние сме съвестни граждани, нали!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар