Товарният кораб на НАСА се развали напът към МКС

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Космически кораб NG-18 Cygnus, построен от Northrop Grumman, е натоварен с доставки на стойност четири тона. Той пренася храна, изследователско оборудване и хардуер. Изстрелването му мина гладко в понеделник сутринта, но апаратът се сблъска с неочаквана пречка.

Един от двата слънчеви панела, които захранват космическия кораба, не успя да се развие и разгърне. Към момента „Northrop Grumman събира данни за внедряването на втория масив и работи в тясно сътрудничество с НАСА.Northrop Grumman докладва на НАСА, че Cygnus има достатъчно мощност, за да се срещне с Международната космическа станция в сряда – 9 ноември.


NG-18 Cygnus е един от — както подсказва името — 18, построени и разгърнати през последното десетилетие за снабдяване на МКС, която също се снабдява от капсулата Dragon на SpaceX и руския космически кораб Прогрес. Тази текуща итерация е наречена SS Sally Ride на името на първата американка в космоса.

Подобно на руския Прогрес, космическият кораб Cygnus не се връща на Земята. Товарните кораби са за еднократна употреба и изгарят в атмосферата на планетата ни.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар