Това е държавник: Путин нареди вдигане на минималната заплата и пенсиите

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Руският президент Владимир Путин нареди в сряда на правителството да повиши минималната работна заплата и пенсиите на неработещите пенсионери с 10% от юни, като заяви, че не всички икономически проблеми са свързани с конфликта в Украйна.

Така минималното възнаграждение ще стане 15 278 рубли (около 473 лв.).

В излъчвано по телевизията заседание на Държавния съвет на Русия, Путин каза, че инфлацията няма да надхвърли 15% тази година и че заедно с повишаването на пенсиите през 2021 г., възрастните хора, ще получат реално увеличение на доходите си.

Според руския президент и по-младите ще усетят подобрение в стандарта си на живот, тъй като редица социални плащания, са обвързани с размера на работната заплата. Путин нареди на военното министерство да изплаща редовно заплатите на войниците, участващи във военните действия в Украйна и обезщетенията на ранените и за семействата на загиналите, след като посети болница, в която се лекуват ранени в Украйна.

Оптимистичната прогноза на Путин е в противоречие с очакванията на руската централна банка за годишна инфлация от18-23%, като и с отчетената през през март и април около 17.5% по официални данни. Сега руският статистически институт съобщава, че през май наблюдаваните стоки са поскъпнали с 0.15%, а от началото на 2022 г. – 11.8%, без да се обяснява рязкото забавяне на инфлационните процеси, пише още „Сега“.

Руският президент заяви, че спасители от Министерството на извънредните ситуации ще бъдат изпратени на помощ на армията в Украйна, като ще се занимават основно с разминиране и организиране на хуманитарни действия в районите под руски контрол.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар