„Това е изрод“, каза бащата на убитата Андреа. След дъжд качулка ще променят закона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов прие бащата на убитата 18-годишна Андреа от Галиче  – Асен Руменов, в Министерски съвет.

Искането на бащата на момичето беше да има възмездие и законът да бъде променен така, че непълнолетни, които извършват тежки престъпления, да бъдат наказвани.

Според закона 17-годишният младеж може да получи от 5 до 12 години лишаване от свобода за убийството. А то бе особено жестоко, извършено без причина, като непълнолетният ром бе прерязал гърлото на момичето, след като я изнасилил.

„Този изрод първо е направил нападение над беззащитен човек по особено жесток начин, след това е имал нападение над полицай, за които е получил пробация с условна присъда. Ако беше наказан, това нямаше да се случи. Това е трябвало да се спре от самото начало“, каза бащата на момичето след срещата.

От прокуратурата обявиха, че след разговора започват проверки в цялата страна на всички лица с 2 и 3 висящи производства спазват ли с мерките за неотколонение, с цел намаляване на битовата престъпност, да не се повтаря случая като в Галиче.

Депутатът от ГЕРБ Мануил Манов обясни, че поема ангажимента да внесе законопроекта в парламента.

Той обясни промяната така – да не е задължителна редукцията за непълнолетни. Ще се взема под внимание състоянието на извършителя, дали разсъждава като възрастен в случаи на умишлени престъпления против личността. „Щом разбира какво върши, всичко да приключи“, каза депутатът.

Той обясни, че премиерът е възложил на ГЕРБ във възможно най-кратки срокове с бърз дебат и комуникация с прокуратурата да се изготви текст, който да премахне възрастовата граница за тежки престъпления срещу личността.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар