Това е най-новият хуманоиден робот с AI (видео)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бързият напредък в разработването на хуманоидни роботи не е нищо друго освен изумителен. От началото на годината дебютираха няколко подобни машини, а най-новата от тя е Phoenix 7.0 на канадския стартъп AI Sanctuary. Тя се появява само 12 след представянето на от 6-то поколение, а разликите са много.

Вижте как изглежда новият робот >> >> >>

Sanctuary разработва мултифункционален хуманоиден робот от няколко години. Голямо внимание е отделено върху изграждането и обучението на горната част на торса. Това позволява изпълнението на набор от задачи – поставяне на етикети върху кутии, пакетиране на хранителни стоки, преместване на пакети, сканиране на продукти и запояване.

Новият Phoenix идва с AI система за контрол, наречена Carbon. Тя е предназначена да даде на хуманоида “човешки интелект и да му позволи да изпълнява широк спектър от работни задачи“.

Роботът може да работи по-дълго време, станал е по-прецизен и най-вече – самостоятелен.

Вече видяхме хуманоиди от Figure и Apptronik да помагат на производствените линии за автомобили и изглежда, че ботът на Sanctuary също ще “облече работни дрехи”. Стартъпът е сключил договор за стратегическо партньорство с канадския автопроизводител Magna.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар