Промяната

Това е нечувано и невиждано! С 2.5 млрд. лв. Киро и Асен ремонтирали… 7 километра третокласни пътища

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

7 километра пътища, третокласни (!), за 2 милиарда и 500 милиона лева! 

Това е заслугата на „Продължаваме промяната“ към пътната инфраструктура на България за седемте месеца, през които бяха на власт.

Скандалните данни изнесе председателят на Управителния съвет на неправителствената организация „Институт за пътна безопасност“ Богдан Милчев.

По-рано днес, на специална пресконференция в БТА, той разкри, че с отпуснатите от бюджета миналата година за поддържане на пътищата горецитирана сума е направен основен ремонт само на 7 километра третокласни пътища и текущ ремонт на около 230 км други пътни участъци.

Данните са официални и са предоставени от самата пътна агенция в писмен отговор до Милчев по искана от него информация по Закона за достъп до обществена информация.

Като база за сравнение, Богдан Милчев, който е и бивш шеф на КАТ-София и на сектор „Охрана на масови мероприятия към отдел „Охранителна полиция“ в СДВР, през периода 2019 – 2021 г. са били направени основни ремонти на около 3000 километра пътища. Нещо повече – при неколкократно по-нисък бюджет. 

Според специално полево проучване на организацията, направено в края на 2022 г., около 31 места по пътищата у нас са с неправилно поставени знаци, 415 локации са с увредена обезопасителна система, около 350 километра са със сериозни деформации по пътните ленти, има и 80% сигнализация, която не отговаря на изискванията за светлоотразителност – както вертикална, така и хоризонтална.

„Всички тези елементи водят най-малкото до грешно взети решения, до объркване на водачите, които имат потенциала да прерастват или в травми, или в смърт“, заяви инж. Методий Стелиянов, част от одитиращия екип.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар