Това е Станислав. Тази нощ ще изкара в някоя Интернет зала – на топло и за да чете

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един разтърсващ пост във Facebook отпреди минути ни накара да се замислим. За превратностите на съдбата, за несправедливостите в живота, за младите хора, за които бъдещето изглежда невъзможно. Написа го Ана Клисарска. А главният герой в нейната история е Станислав.

Ето и поста:

Това е Станислав Стефанов Илиев. Взехме го на стоп от Пампорово към Пловдив, отиваше да си търси работа. Станислав е сирак, израснал по домовете – първо в Стойките, после в Широка лъка. Завършил училище, навършил 18 и го изгонили да се оправя сам. И Станислав се опитва да се оправя. Има план – да запише социални дейности, да научи английски и да започне работа в Уницеф, за да помага на хора като него. Колко пък да е невъзможно това?!

Станислав вече има 18 лева, с които ще си извади документите, нужни, за да го приемат в Дома за временно настаняване в Пловдив. Но директорката днес е в почивка, затова тази нощ той ще изкара в някоя Интернет зала, хем на топло, хем ще може да чете.

Станислав няма телефон, но има електронен адрес и ако имате желание и възможност да му помогнете, пишете му на [email protected]

Той е млад, прав, здрав, интелигентен и не се плаши от работа. Може да свири и на гайда, но гайда няма, била училищен инвентар.
На 14 години открил Христос. В училището дошли някакви пастори. Сега няма пари да пали свещи, но знае, че това е маловажно за Бог. По-важно е да е почтен.

Колко време Станислав може да е почтен на улицата, без работа, без дом и без бъдеще?

И нямаше ли да е по-добре държавата да се погрижи да научи това момче на занаят и да му осигури работа, вместо гола вяра?
Дадох моя номер на Станислав. Каза, че ще се обажда, когато успее. Ако можете да му помогнете с работа в Пловдив, ще съм ви много задължена.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Това е Станислав. Тази нощ ще изкара в някоя Интернет зала – на топло и за да чете

Вашият коментар