Това е Тома Биков – Топ ибрикчията на България (сега е от ГЕРБ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Гледам, че депутатът от ГЕРБ Тома Биков пак е много активен в изявите си тези дни, обикаля студия и ефири да брани Бойко Борисов и ГЕРБ, тъй че нека отново припомним част от любимите ми негови цитати:

“Никога не съм си затварял очите за управлението на Бойко Борисов. От първия ден на това управление редовно и последователно съм поддържал категорично опозиционно управление. Това може да се провери лесно, като напишете името ми в гугъл.”

Тома Биков.

“Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател.”

Тома Биков.

“Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя.”

Тома Биков.

“Абсурдът на българското всекидневие дотолкова ни е погълнал, че вече дори не помним как се появи настоящият премиер. Там, иззад рамото на Тодор Живков, който през 1996 година посети за първи път родния Правец в демократични условия. Тогава бодигардът му слезе от шофьорското място и отвори задната врата, за да може от нея да излезе сваленият диктатор.”

Тома Биков.

“После шефът на най-голямата охранителна фирма в софийско, след СИК и ВИС, даде няколко интервюта. И предизвика интерес. В интервютата си той се оплака, че напуснал МВР, защото го накарали да се деполитизира. С две думи толкова бил привързан към БКП, че решил да зареже кариерата си на пожарникар, но да остане верен на партията. Тогава беше смешен. Днес пак е смешен, но освен това е и министър-председател. Последното трябва да си припомняме по-често.”

Тома Биков.

“Правителството (бел.ред – Борисов 1) не е направило нищо за административната реформа, освен да подмени администрацията с “калинки”, да сложи политически назначения, които не са способни да издържат конкурс”

Тома Биков.

“А вече е премиер. Човекът от народа, който всяка сутрин отива с кордон от автомобили на работа и не излиза на улицата с по-малко от десет бодигарда около него. Министър-председателят милионер, който кръстосва страната с вертолет и самолет на държавни разноски.”

Тома Биков.

“Това е един процес на оттичане на клиентела. Всяка партия, която излиза от властта, има една клиентела, която се оттича към управляващите. От ГЕРБ се махат само скандални хора – Мирослав Найденов е човек с няколко дела например, и другите са доста спорни фигури. Това, което се случва, е малко като сюжет на “Кръстникът”, върви един алъш-вериш”

Тома Биков.

“В онази паметна година се сдобихме с Главен секретар. Най-Главният от всички. Първо, голяма част от медиите бяха скандализирани – бивш сикаджия и бодигард на Живков да заеме един от най-важните постове в МВР. Затова ли стояхме на барикадите четири години по-рано, питаха се сините избиратели?”

Тома Биков.

“Зная, че всичко това е повтаряно до втръсване не само в българската, но и в балканската, и в европейската, и дори в американската преса. Повтарям го още веднъж, защото въпреки това, всеки ден го забравяме. Спряхме да се впечатляваме. Затова понесохме скандала с Мишо Бирата леко. Бяхме загубили усета си за нормалност. Дотолкова свикнахме с абсурда, че за всяко нещо започнахме да ходим при премиера – за волейбола, за горите, за футбола, за киното, за театъра… И вярваме, че той ще помогне. Единствената надежда е, че все някога ще се събудим и ще си спомним, че този човек е българският премиер. Тогава ще разберем, колко далеч и назад сме се върнали и колко усилия трябва да положим, за да наваксаме.”

Тома Биков.

Автор: Николай Драганов


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар