Мафия

Това, което се случи вчера, е страшно! 4 часа никой нищо не ми обясни! Това е сплашване! Като съм само свидетел, защо бяха белезниците

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Юрий Борисов, бившият главен редактор на в. „Дума“ и човек от ръководството на движение „Русофили“, вчера беше задържан по обвинение в шпионаж в услуга на чужда държава с Николай Решетников, за когото имаше подозрение, че има желание да се намесва в изборите.

В крайна сметка Борисов е освободен без обвинение и е бил разпитван като свидетел.

„Към края на вечерашния ден чак разбрах, че ме разпитват като свидетел, а че не съм обвинен“, заяви Борисов пред камерата на Нова тв.

 

 

„Три разпита за общо четири часа и никой не ми предложи да коментираме фактите. Министърът на вътрешните работи вчера беше казал, че има достатъчно данни, за да бъде възбудено това действие. Аз не искам всички данни, а един факт, който да говори за шпионска дейност. Аз не знам дали всички си даваме сметка колко страшен е един такъв подход“, коментира бившият главен редактор.

 

 

Не знам дали „Русофили“ нещо им пречи, не знам точно замисъла, но мисля, че тук има желание за сплашване. Генерал Решетников е пенсионер, с когото се познаваме във връзка с движение „Русофили“. Не мога да разбера защо това познанство трябва да води до нещо криминално, посочи той.

 

 

Ние сме коментирали с него различни проучвания на нагласите на хората, но това са нормални неща. Не виждам в това нищо укоримо, допълни Борисов. Споделяли сме приятелски всеки какво вижда в отношение на Русия, какво се случва, но това са съвсем обикновени, човещки разговори, допълни Борисов.

 

 

Защо аз трябва да давам разяснения върху една хипотеза без да знам какво стои зад нея!? , коменира той.

„Русофили“ има различни дейности. От едни хора се взимат пари за паметници, от други  за изучаване на руски език, трети за фестивали. Това е набор от десетина действия, които си имат финансиране, посочи той.

 

 

Притеснен съм за председателя на „Русофили“ Николай Малинов, не знам какво става с него, нямам телефон, взеха ми го. Някой може ли да ми обясни защо не ми свалят цялата информация от лаптопа и телефона за десет минути, а трябва да бъдат конфискувани, коментира Борисов.

 

 

Аз съм философ човек и когато в нечие поведение няма логика ми е трудно да дам прогноза. Няма логика в това, което стана. Има някаква политическа поръчка. Това, което чувствам в сърцето си е , че има някакви хора, които не са съгласни с външната политика на България, която е папагалска, вредна за България и която до нищо няма да доведе. Винаги в нашата история, когато България не е била добре с Русия, е била зле. Така е било и така ще бъде, ако продължава тази политика, допълни той.

 

 

Аз за себе си не се притеснявам. Но имам четири деца. Какво означава това техният баща да бъде обвинен в шпионаж? По какъв начин ще бъдат компенсирани?, пита той.

 

Те казват, че съм свидетел, а не обвиняем. След като е така защо ме разкарват цял д ен с белезници!? Свидетелите ги призовават с призовка, не ги закопчават! Толкова са нелепи обвиненията, че нямам нужда от никаква адвокатска защита. Мога да се защитавам сам. Нека да извадят някакви факти, коментира той.

 

Нова тв, Петел

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар