Това най-бързият геймърски лаптоп в България ли е?

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зад дългото име ASUS ROG Strix SCAR 18 се крие изключително мощен и интересен лаптоп. Той се откроява не само заради процесора и графичната си карта. Благодарение на други интересни функции, внедрени в устройството от ASUS, ROG Strix SCAR 18 задминава конкуренцията и се превръща в най-желания геймърски лаптоп.

Дизайн за гейминг

Още на пръв поглед става ясно, че това е мощен лаптоп, предназначен за феновете на видеоигри. Осветеното лого на ROG се откроява на фона на черната метална повърхност, а LED лентите отпред и отзад на корпуса предлагат множество светлинни ефекти. Ако не харесвате LED светлини, лесно и бързо можете да ги пренастроите и ако е необходимо, да ги изключите от софтуера Armoury Crate. Клавиатурата е удобна при писане и е с RGB осветяване, което може да се настрои поотделно за всеки клавиш. Налични са и много предварително зададени ефекти.


снимка: Asus

Превъзходен дисплей

За да бъде по-лесно за клиентите да направят своя избор, ASUS определи набор от функции на екрана, които са важни за геймърите, и нарече дисплеите, които разполагат с целия набор, Nebula. При лаптопа ROG Strix SCAR 18 G834 това означава дисплей с честота на опресняване от 240 Hz, време за реакция от само 3 ms и максимална яркост от 500 нита. С няколко думи, дисплеят е перфектен за видеоигри. Не сме забравили и потребителите, които искат да използват лаптопа за обработка на видеоклипове и изображения. Екранът е със 100% DCI-P3 цветово покритие, за да бъдат изображенията ви наситени и да се наслаждавате на любимите си филми. Диагоналът е впечатляващите 18 инча, съотношението – 16:10, а рамката около екрана е изключително тънка, за да бъдат работата и геймингът истинско удоволствие. За феновете на устройства с по-малък размер ASUS подготви Strix SCAR 16, чийто екран е с диагонал от 16 инча и Mini LED подсветка.


снимка: Asus

Какво го прави по-бърз от конкуренцията?

Повечето хора смятат, че два лаптопа с еднакви компоненти постигат еднаква производителност, но всъщност не е така. Трите най-важни компонента на всеки геймърски лаптоп са процесорът, графичната карта и охладителната система. Разликата идва от охладителната система, защото скоростта и производителността при натоварването на съвременните компоненти зависят именно от нея. ASUS използва течен метал Conductonaut Extreme, който охлажда процесора и графичната карта на лаптопа, затова температурата при работа е по-ниска в сравнение с моделите, които използват термична паста, а това дава възможност на компонентите да работят по-бързо. Освен това вместо стандартните два вентилатора, ROG Strix SCAR 18 има три, така че охлаждането е още по-ефективно. Още едно нещо отличава този лаптоп от конкурентите и това е MUX превключвателя. Той представлява допълнителен чип, който установява директна връзка и по-бърза комуникация между графичната карта NVIDIA RTX и дисплея. Лаптопите с MUX превключвател осигуряват около 9% по-добра производителност при гейминг в сравнение с моделите без него. Целият процес се управлява от технологията NVIDIA Advanced Optimus. Когато MUX превключвателят, течният метал и трите вентилатора се съберат в един лаптоп, става ясно, че SCAR 18 постига върхова производителност и се справя по-добре от конкурентите си със същите компоненти. Моделът в продажба в България има 13-то поколение процесор Intel Core i9 и най-мощната графична карта NVIDIA GeForce RTX 4090 с 32 GB високоскоростна DDR5 памет и два SSD диска с по 1 TB капацитет в режим RAID 0.


снимка: Asus

Звук за мултимедийната наслада

Звукът също не е пренебрегнат и е осигурен от четири високоговорители с Dolby Atmos. Благодарение на тях можете да се насладите на музика и филми, особено като имате предвид, че Strix SCAR 18 напълно изключва вентилаторите при ниско натоварване и работи почти безшумно.

Това не е всичко

ASUS ROG Strix SCAR 18 G834 разполага с батерия с капацитет 90 Wh за отлична автономност. Ако пътувате често, може да използвате зарядни устройства тип USB Type-C вместо стандартните, тъй като са несравнимо по-леки. Ако търсите върхов геймърски лаптоп, който ще ви зарадва с производителност и качество, ROG Strix SCAR 18 е отличен избор.

Можете да намерите повече информация за този лаптоп на адрес www.asusplus.bg.

 

* съдържание на Asus

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар