Това променя всичко! Мая Манолова с важна информация за всички длъжници в България!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проект за защита на гражданите за защита от свръхправомощията на банките.

От началото на януари има наказателна процедура срещу България заради несъответствие с правото на Европейския съюз във връзка с неравноправните клаузи в потребителските договори, за което Европейската комисия даде на страната ни двумесечен срок за справяне с проблема.

Това обяви пред Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова.

“Процедурата започна през 2015 г.

Тя е по жалба на граждани и неправителствени организации относно това, че българското законодателство не съответства на европейското и по-точно на директивата за неравноправните търговски клаузи, която беше приета през 2013 г. България вече трябваше да даде отговор на зададените от ЕК въпроси по тази процедура. ЕК обаче е приела отговорът на България за незадоволителен. Именно затова в края на месец януари започна наказателна процедура – дадоха двумесечен срок за предприемане на действия от страна на българските институции за съответен адекватен отговор. След това България ще бъде дадена на съда в Люксембург за нарушаване на европейското законодателство”, коментира още Манолова.

Тя организира обществено обсъждане на тема: “Защита от неравноправни клаузи и свръх правомощията на банките”, което ще се състои днес. На форума общественият защитник ще представи законопроект за ограничаване свръх правомощията на банките с промени в Гражданския процесуален кодекс.

Целта на дискусията е да бъде обсъдена промяна в нормативната уредба, която да осигури защита на потребителите, в това число на финансови услуги, предоставяни от банки и други кредитни институции, при снабдяването им с изпълнителен лист по реда на заповедно производство, както и защита от неравноправни клаузи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар