Този втренчен, ококорен човек маниакално се е фиксирал върху една цел, да се бори или да демонстрира, че се бори срещу руската страна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Този втренчен, ококорен човек маниакално се е фиксирал върху една цел, да се бори или да демонстрира, че се бори срещу руската страна, в лицето на “Газпром Експорт” с всички средства – полуистини, прикрити факти, неверни твърдения, премълчани обстоятелства, което обобщаваме – лъжи, но той е преминал във фаза в която си вярва.

В предаването “В лице в лице”, по БТВ, от 9.08.22 без задръжки, без неудобство Асен Василев изсипа кошница от внушения, които са неверни, но той си вярва.

1. Почнахме да получаваме в пълен обем целият азерски газ от 1 милярд, получавайки 30 % по договорената ниска цена, а 70 % по цената, която бихме получавали руския газ.

Това са две лъжи, изговорени наведнъж.
• Не получаваме азерския газ, защото интерконектора с Гърция IGB не е приет и не работи, а по съществуващия газопровод през Кулата няма протичане на природен газ, което е показателно, за суапови прихващане на руския газ, просто “Българгаз” задържа руския газ за Гърция и предоставя азерския газ за България на гърците.
• 70 – те % от азерския газ не е на цената на руския, защото те са обвързани 100 % със спотовия пазар на холанския хъб TTF, а в цената на газа от “Газпром” спотовата компонента е 70 %, а 30 те % е обвързана с петролна компонента, като азерите.
2. Успяхме да направим дългосрочен договор за 7 карга, които да покрият потреблението до края на годината и до март следващата.
• Дългосрочният договор за природен газ е този договор, който гарантира на доставчика времето да проучи, разработи, добие и в течни газа и това не може да е по-малко от 5-10 години.
• Дори да получим тези хипотетично танкера, независимо, че ще бъдат скъпи и прескъпи, техният обем е недостатъчен да компенсира отказвания руски газ, защото 7 по 100 млн. не прави 2 млд.
Размечтах се за време, когато мераклиите за общественото доверие предварително ще бъдат освидетелствани за психично здраве, а изявленията им ще бъдат потвърждавани от полиграф (детектор на лъжата).
Та,”Продължаваме …” продължават.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар