Този път няма прошка! Борисов и Симеонов в паника, Европа идва на крака да провери “великата” ограда!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От понеделник до сряда другата седмица представители на комисията на Европейския парламент по граждански права, правосъдие и вътрешни работи ще посетят България.

Евродепутатите очакват да се запознаят от първа ръка с дейността на служителите на европейската гранична служба, изпратени по границата между България и Турция, съобщиха от пресслужбата на ЕП.

Гостите ще посетят ГКПП-Капитан Андреево, където граничари от нашата страна и други държави от ЕС съвместно охраняват.

Предвижда се евродепутатите да се срещнат с българския министър на вътрешните работи Валентин Радев, с представители на Гранична полиция, както и с международни и неправителствени организации.

Както BNews първи съобщи, различни институции проверяват строежа на инженерно – защитното съоръжение на южната ни граница с Република Турция, по-известно след изказване на вицепремиера Валери Симеонов като “Великата ограда”. Кои са фирмите които са проверявани и проверяват ли ги въобще?

Бърз преглед на фирмите с които е сключил договори областния управител на Бургас показва много интересни факти.

Нека започнем с фирмата “Булбения” ООД с нея е сключен договор за за подучастък от района на ГПУ Средец от гранична пирамида 87 до гранична пирамида 123. В търговския регистър обаче не откриваме никаква информация за фирма Булбения ООД.

След неколко дневни опити да открием каквато и да е информация за въпросната фирма, която вероятно е усвоила милиони левове за строителството на “Великата ограда” се оказва, че единствената информация за въпросната фирма се съдържа в един единствен документ?

Този документ е стенограма на Народното събрание от 15.01.2016 г.? Интересно как областния управител на Бургас е стигнал до прозрението, че
именно тази фирма трябва да строи защитното съоръжение? Как областният управител е преценил капацитета на фирма, за която липсва информация? Възможно ли е фирмата да е била посочена от някой властимащ?

Още по интересно е как сега се проверява фирма, която вероятно е фантом? Как въобще тази фирма изпълнява гаранционните си задължения по договор ако въобще ги изпълнява? Възможно ли е тази фирма да е приближена до Патриотичния фронт както заявява Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание?Въпроси , на които никой до сега не е дал отговор!

Гробно мълчание обзе държавата след публикуваната на BNews поразяваща информация за фирмата фантом “Булбения ООД”, която е обявена от Румяна Бъчварова за строител на защитното съоръжение на българо-турската граница. Вероятно много от така наречените управници се чудят защо не получаваме зелена светлина за Шенген? Как да ни приемат хората като фирми фантоми сторят съоръжение от значение за националната ни сигурност и никой не може да каже в държавата въобще защитени ли сме от въпросното защитно съоръжение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар