Кирил Лена Мирослав

Този път ще победим мафията! Този път наистина ще победим мафията. Този път наистина…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Този път ще победим мафията! Този път наистина ще победим мафията. Този път наистина…

Борбата на умнокрасивитета с мафията, задкулисието и корупцията вече придобива комични форми и размери.

Имаше един югославски филм от 80-те години на миналия век: „Stefica Cvek u raljama života“ (прев. бел. – Щефица Цвек в челюстите на живота), а в една култова сцена Бата Живойнович, облечен в тигров костюм, казва на Щефица: „Sad cu da te karam, ovaj put cu stvarno da te karam!“ (прев. бел. Сега наистина ще те …,този път наистина ще те …) Разбира се „каране“ нямаше, защото „Трикрилния“, като се казваше героя на Живойнович много говореше и нищо не можеше.

Така е и с борбата с корупцията! Колкото и пъти да са част от властта, било с ГЕРБ, било с ПП, смартбютитата все не могат да я преборят. Все нещо или някой им пречи. И всеки път обещават на електората си, че „сега наистина ще я преборят, този път наистина ще стане“.

Единствената разлика е, че са преминали в нови форми на изкуство и предстaвят въпросната борба не на големия екран, а като флашмоб – предварително организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място, изпълнява някакво действие, след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.

Владислав Наков

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар