Този човек остана във Фукушима след земетресението и цунамито, за да се грижи за животните!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Може би си спомняте, че през март месец, 2011 година, във Фукушима имаше земетресение, което беше последвано от цунами. Главният герой в нашата история се казва Наото Матсумура. В началото, той заедно с всички свой близки и останалите граждани е евакуиран от град Томиока. Там е имало радиационно изтичане.

 

Разбира се, всички хора избягали, за да запазят своя живот и правейки го, те взимат само най-важните неща

Много животни са оставени да се оправят сами. Въпросният господин Матсумура, който е на 55 години, се връща, за да полага грижа за тези животни. Става известен като последния обитател на Фукушима. И наистина е единственият, който живее в така наречената мъртва зона около ядрената централа Фукушима Даичи.

Той се връща, за да потърси кучетата, които е оставил, когато е тръгнал със семейството си. Те имат ферма. Когато отива там, той буквално намира десетки домашни животни, които са оставени сами. Има кучета и котки, но има крави, прасета, че дори и два броя щраус. Трудно му е да понесе гледката на гладните изоставени животни. Събират се около неговия камион, издават звуци. Няма друг избор освен да продължи да се връща постоянно, за да ги храни.

Категоричен е, че до последния си миг ще полага грижи, без значение, че там има силна радиация, която го облъчва. Мъчно му е за родния му град Томиока и не иска да го изостави. Дори това да значи най-лошото нещо за него.

Има и нещо друго, той е много ядосан на компанията, която е собственик на ядрената централа, защото тя е нямала никаква подготовка за бедствието. Бесен е и на правителството на Япония, което е допуснало подобно нещо да се случи. Смята, че той трябва да свърши всичко това, за да покаже колко е несправедливо случилото се.

Минават пет години от трагедията и той все още ходи да храни животните. Много доброжелатели правят дарения, за да му помагат. Носи всичко от вън, защото във въпросната зона всичко е опасно – както храната, така и водата.

До ден днешен на мястото се борят с радиационното замърсяване и не се знае кога проблемът ще бъде решен. Матсумура е станал и баща. Вече има син на име Наоки, който е двегодишен. Момченцето живее извън зоната, заедно с майка си. Тя и Матсумура се запознават именно на демонстрация срещу ядрената енергетика. И двамата не знаят дали ще е възможно някога да живеят като истинско семейство – заедно.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар