ТОКУ ЩО! Президентът попиля властта: Борисов да променя Конституцията, като не може да си контролира министрите!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Щом премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите му – той трябва да инициира съответните промени в Конституцията.”

Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев на въпрос, свързан с решението на премиера Борисов да изпрати част от министрите си при президента, за да осветлят обществените поръчки.

Борисов изпрати министрите си при президента да осветят обществените поръчки

Аз обществени поръчки не правя – аз отговарям за политики

Президентът коментира и думите на Цветан Цветанов по повод скандала между президента и зам.-председателя на ГЕРБ, а именно, че ГЕРБ не са влезли в политиката, за да водят “махленски дебати”.

“За мен това съвсем не е махленски дебат. Това е режисирана кампания и това не е първата. Има политици, които водят война с българската държавност. Вие виждате какви лъжи се тиражират в медиите.

В стремежа си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателство.

Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели. Колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците и какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни,

а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите. Виждате, че нашата корупция вече се вижда и отвъд океана”, заяви държавният глава, визирайки Доклада на Държавния департамент на САЩ.

Румен Радев намекна, че Цветанов не чете добре

Държавният глава посочи, че неслучайно настоява за по-добро образование

“Как очаквате да бъдем приети в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност”, отсече президентът.

“Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа“, допълни категорично Румен Радев.

Нюз БГ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар