ТОКУ ЩО! Румен Радев ПОПИЛЯ Цветанов: Той е неграмотник, не разбира какво му говорят!

България, Румен Радев, Цветан Цветанов
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев продължи със словесната си битка с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Днес държавният глава е на посещение в Монтана, където заяви, че бившият вътрешен министър трудно осмисля това, което чете.

Думите му бяха в отговор на вчерашното обвинение на Цветанов, че държавният глава иска да извади България от НАТО и Европейския съюз.

“Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно Цветан Цветанов по-трудно осмисля това, което чете”, каза Радев.

По-рано днес Цветанов уточни, че президентските съветници на вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност са застъпвали позиции,

кореспондиращи с тезите на Русия, а не на Европейския съюз, но след остра реакция от негова страна и от страна на министъра на отбраната Красимир Каракачанов усетили,

“че са направили голям гаф” и са публикували впоследствие коригирани становища, “за да не излезе истината”.

“Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация, която прочетох в началото на заседанието. Най-лесният начин да окарикатурим европейската идея, това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират за европейски ценности, без да са много наясно какво означават”, каза още Радев.

Президентът коментира и друго изказване на Цветанов от сутринта. Председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание заяви, че кандидатпрезидентската кампания на Радев била “истинска тъмнина”.

Той не случайно използва точно този израз в опит да направи препратка към лекцията на държавния глава преди два дни, в която президентът обяви, че България се управлява на тъмно.

“Моята предизборна кампания отдавна е осветлена и всички документи са на сайта на Сметната палата.

Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече господин Цветанов”, допълни Румен Радев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар