ТОКУ ЩО! Румен Радев разкри кога Владимир Путин ще дойде в България!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само месец и половина преди знаменателната 140 годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор и освобождението на България от турско робство, президентът Радев се обърна към българския народ с думи на гордост и достойнство.

Той неслучайно припомни, че в бурята на онези величави дни, не друг, а Русия се притече на помощ на България. Не друг, а Русия започна кръвопролитна война с османска Турция. И със силата на оръжието я принуди да капитулира и подпише Санстефанския мирен договор. Един договор, който връщаше не само свободата, но и могъществото на българската държава.

Държавният глава потвърди, че в хода на честванията с удоволствие ще се включи и руският президент Владимир Путин. Защото ако дължим благодарност и признателност на някоя държава, то с чисто сърце можем да кажем, че това е Русия. Русия ни освободи. Но не ни пороби. Руски окупационни войски никога не е имало в България. И никога няма да има. Защото българският и руският народи са свързани навеки от искрена и благородна братска дружба.

Засега има два варианта за посещението на Владимир Путин в България. Той може да присъства на тържествата преди 18 март или след тази дата, допълни Румен Радев. Засега не е уточнено по кой вариант ще се осъществи посещението на руския лидер. Защото предизборната надпревара в Русия е в разгара си. А самите избори ще са на 18 март. Така че предстои да видим как ще се развият нещата в самата Русия.

По повод 140 годишнината, а и при други изявления, президентът Радев винаги е отбелязвал, че ние честваме годишнина не само от освобождението на България. Ние честваме годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор, който връща България в нейните исконни исторически граници. Като включва в тях стародавните български провинции Мизия, Тракия и Македония.

Само този факт е достатъчен, за да покаже искреното родолюбие на Румен Радев. И да обясни дори на несведущите, защо народното доверие към президента е много по-високо отколкото при всички останали, които са обитавали сградата на „Дондуков“ 2 преди него.

В своето обръщение президентът Радев уверява българите, че ще посрещнем достойно тази велика дата. И ще отдадем дължимата почит към загиналите руски войници и български опълченци, които в онези страшни и героични дни се биха рамо до рамо, за да донесат на щиковете си, свободата на България.

Нека отбележим, че всички български президенти досега, като че ли се срамуваха от нашия национален празник 3 март. Срамуваха се от тази славна дата, която отбелязва дните на нечуван героизъм и подвиг в името на отечеството. И не искаха да отпразнуват националния празник, както подобава. Защото техните началници от Вашингтон и Брюксел им бяха заповядали да изтрият историческите спомени от съзнанието на младите поколения.

Но това изобщо не се отнася за президента Радев. Още в началото на своя мандат, той заговори за това, че няма нищо друго по-важно за един народ и една държава, от възстановяване и запазване на историческата памет.

Тогава ние не можахме докрай да разберем и оценим този негов апел. Но сега, в контекста на предстоящите чествания на 140 годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор, няма как да не разберем, че президентът е имал предвид именно възстановяване на историческата истина за този период от нашата история. Период, който мнозина псевдо учени бяха започнали да наричат „присъствие“, а не робство.

Румен Радев не пропуска да спомене, че лично се е убедил в съществуването на силната и жива връзка на целия български народ с онези славни дни от нашата история. Не пропуска да спомене, че невидима, но изключително здрава е връзката на българите със свободата, извоювана през 1878 г.

И такава ще остане тази връзка, докато ни има. Защото българският народ е малък. Но неустрашим. И упорит. И непобедим.

И отровата на Запада няма да успее да го унищожи. Никога!

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “ТОКУ ЩО! Румен Радев разкри кога Владимир Путин ще дойде в България!

  • ГОРДА СЪМ С НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ! ДОСТОЕН БЪЛГАРИН И ПАТРИОТ!!!! БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕН! ДЕРЗАЙТЕ! НИЕ СМЕ С ВАС!!!

Вашият коментар