Слави Трифонов

ТОКУ ЩО! Слави Трифонов отново попиля правителството и парламента!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Слави Трифонов не истана безучастен към работата на Народното събрание.

Дългият винаги е имал позиция към щекотливите проблеми в държавата.

И сега водещият на „Шоуто на Слави” не остана безучастен към случващото се в държавата ни.

Този път гологлавият шоумен изригна срещу народните избраници от 44-то Народното събрание.

Постът му отново бе силен, остър, безкомпромисен и събра моментално хиляди харесвания.

Ето какво изригна в социалната мрежа Слави Трифонов:

„Навършва се една година, откакто депутатите в новосформираното 44-то Народно събрание се заклеха да спазват „Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа“.

Всъщност депутатите в 44-тото НС са уникални най-напред с това, че бяха излъчени по начин, който е в противовес на интересите на народа.

Народът, чрез проведения национален референдум на 6 ноември 2016 година, ясно изрази волята си – да избира народните си представители с мажоритарна система в два тура (2 509 955 българи поискаха това).

А депутатите в 44-тото НС бяха излъчени на 26 март 2017 г. не чрез мажоритарен вот, а чрез пропорционалната избирателна система – любима на всички политически сили на статуквото, както и на присъдружните им политолози, социолози, журналисти и дежурно кукуригащи рано сутрин анализатори в телевизонните блокове.

Разбира се, всички гореизброени предотвратиха „апокалипсиса“, който щеше да настъпи, ако бяхме избрали депутатите си мажоритарно. И настъпи един рай, дойде едно уникално 44-то НС – за чудо и приказ. Бих казал – най-чудното и най-приказното от всички досегашни! С какво друго е уникално това 44-то НС?

Уникално е с това, че само за година постави рекорд по брой на депутати със свалени имунитети по искане на прокуратурата – цели 9. Уникално е с това, че има един осъден депутат – бате Волен.

Уникално е с това, че първо постави рекорд за най-кратко пленарно заседание от 37 минути, а после „подобри“ собствения си рекорд със заседание от 23 минути.

Уникално е с това, че половин година почти не работеше и не приемаше закони. До края на лятната сесия приемеше средно по по-малко от половин закон на заседение.

Уникално е с това, че неговият председател, който е първият човек в държавата (по Конституция) подаде оставка след разговор с втория човек в държавата – министър-председателя.

Уникално е с това, че не може да задължи министър-председателя да отговаря в Народното събрание на поставени въпроси и да присъства при гласуване на вот на недоверие.

Уникално е с това, че има най-ниският юридически капацитет от всички досегашни парламенти. Юристите са по-малко от 30, като и тяхната квалификация е спорна.

Уникално е с това, че наруши закона като не гласува в срок въпросите от референдума.
Уникално е с това, че гласува отново 11 лева държавна субсидия за партиите, въпреки резултатите от референдума.

Уникално е с това, че грубо наруши Конституцията като не прие подадената от депутат оставка (тази на Делян Добрев).

Уникален е с това, че прие антихуманен мораториум върху иновативни лекарства за онкоболните.
Не е уникален единствено с това, че прие няколко напълно лобистки закони – практика и на предишни парламенти.

Но това Народно събрание заслужава повече. Заслужава да обърнем специално внимание на неговите представители. Заслужава да видим депутатите, които имаме, вследствие на това, което имахме като пропорционален избор, както би се изразил Цветан Цветанов.

И така. Досега в 44-тото НС право да бъдат депутати получиха цели 281 човека. Бройката е повече от 240, защото някои са отказаха да бъдат депутати, тъй като им се отвори възможност да заемат по-сладка службица от депутатската.

Един стана министър-председател, друг стана вицепремиер, трети станаха министри, четвърти – зам.-министри, и така общо 17 излъчени депутати влязоха в Министерски съвет.

Други 4-ма пък предпочетоха да са областни управители вместо народни представители. Една от любимите ми депутатки – Диана Йорданова от ГЕРБ, която чете римската цифра VII като „Ви, ай ,ай“, също напусна депутатското си място, за да стане зам.-председател на независимата Комисия за финансов надзор.

Друг депутат от ГЕРБ – Ивайло Константинов, съсобственик на злополучната транспортна фирма „Юнион Ивкони“, малко преди Нова година подаде оставка като заяви, че по душа се чувства бизнесмен и „много насила“ изкарал няколкото месеца в Народното събрание.

Всъщност той беше стигнал до прозрението, че не става за депутат дни, след като автобус на неговата фирма се преобърна на магистрала „Тракия“ и след като се разбра, че самият Константинов е в конфликт на интереси като член на транспортната комисия в Народното събрание.

Кирил Добрев от БСП, автор на фразата: „Лидерите на БСП миришат на мухъл“, пък беше принуден да избере членството си в ръководството на партията пред това да е депутат (законно избран).

В ДПС също имаше драма – в Бургас 9-ият в листата на партията (със същия номер 9 в бюлетината) Ангел Исаев получи чрез популярния феномен на преференциите 3366 гласа и стана депутат.
Впоследствие Исаев беше изключен от ДПС, защото не се съобрази с ръководството на партията да си подаде оставката като депутат. Исаев стана независим народен представител, а двама от водачите на листата на ДПС в Бургас поеха политическа отговорност за „издънката“ с Исаев.

Като последователно се отказаха да заемат второто спечелено от партията място в района. Един от двамата отказали се да бъдат депутати – Камен Костадинов, също ми е особено любим. Паметна ще остане аргументацията на Костадинов за получената от Ахмед Доган комисионна от 1,5 милиона лева за „Цанков камък“. През 2010 г. Костадинов заявява: „Това, че Ахмед Доган е философ по образование не му пречи да се занимава, да разбира от каскади и язовири.

Смея да твърдя, че е един от най-подготвените хора във връзка с водородните технологии в България. Има лаборатория, общува с учени, постоянно се среща с хора от БАН. Има лаборатория там, където живее.“

Ако не беше Костадинов никога нямаше да разберем, че положението в Сараите е: „Барбекю, лаборатория, барбекю, лаборатория“. Както се казва във филмите – To Be Continued.

Слави Трифонов Фейсбук


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар