Токът е скъп? Гербаджията Валентин Николов набутал любовницата си в БЕХ, „калинката” папка 3000 лв. заплата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако още не сте наясно защо токът в България гони рекордни цени, ето ви една причина – енергетиката у нас се управлява от гербави калинки, които не разбират нищо, но лапат заплати и се присмиват на народа. Пореден пример ни даде бившият депутат от ГЕРБ и шеф на БЕХ Валентин Николов, който най-нагло назначил любовницата си на висок пост като юрисконсулт в енергийния холдинг със заплата 3000 лева.

Според публикация на сайта lupa.bg гербопитекът е набутал няколко верни калинки от партия ГЕРБ в държавното дружество с едни от най-високите заплати, въпреки че нямат нито образованието, нито опита за високите постове.

Най-фрапиращ бил случаят с назначението на някогашната секретарка на Вальо Николов от НС – Лина Махди, отговаряща тогава за служебната поща [email protected], уточняват източниците ни.

„Представена е като доверен човек на Валентин Николов. Тя е толкова близка до него, че дори се полза със статут на член на Съвета на директорите в БЕХ, въпреки че не се намира на тази позиция.

Източник на Narod.bg обаче уточни, че двамата са интимни партньори от години и това не е тайна за никого нито в ГЕРБ, нито в Българския енергиен холдинг.

„Махди присъства на всички срещи, в които изпълнителният директор има участие – включително срещите на Съвета на директорите на БЕХ, регулярни срещи с ръководствата на дружествата от групата на БЕХ и всички останали разговори, касаещи дейността на холдинга, основно с поверителен характер поради естеството и спецификата на управлението на сектора“, добавят запознатите.

Към момента на нейното назначаване в БЕХ тя е с незавършено юридическо образование. Въпреки това за нея е намерена подходяща позиция – юрисконсулт.

Аргументите за разписания й договор и длъжностна характеристика са, че се е занимавала с юридическа материя по време на работата си в енергийната комисия.

Месец след старта на шеметната й кариера в холдинга, тя завършва образованието си и представя диплома. И веднага е преназначена – като старши юрисконсулт. Разбира се, срещу тлъста заплата от над 3000 лева.

В сградата на дружеството на софийската ул. „Веслец” 16 Лина демонстративно наричала директора по малко име и често прекарвал работния ден в неговия кабинет.

От благодарност за радостите, които му носи, влюбеният гербопитек ѝ предоставил чисто нова служебна кола, докато дори официалните му заместници не ползвали такава екстра.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар