Токът поскъпва от 1 юли, вижте с колко – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обяви най-ниското увеличение на тока за последните 10 години.

Цените влизат в сила от 1 юли 2024 г. за следващия едногодишен ценови период до 30 юни 2025 г.

“След отчитане на всички ценообразуващи елементи и прилагане на методиката за ценообразуване, Комисията утвърди средно увеличение на цената на електроенергията за битовите потребители с 1,77%”, отбелязват от КЕВР в съобщение разпространено до медиите.

За клиентите на две електроразпределителни дружества цената нараства с следователно с 3,10 % и 1,85 %, а за клиентите на третото тя намалява с 0,49 %.

В тези цени са включени и цените за мрежовите услуги.

“С предложеното минимално увеличение цените на електроенергията за битовите потребители у нас остават едни от най-ниските в Европа. Определянето им за период от една година напред създава условия за предвидимост и сигурност на разходите на българските домакинства. През последните 10 години няма друго ценово решение на Комисията, в което промяната на средната цена на електрическата енергия да е била само 1,77 %. Увеличението винаги е била по-високо – през 2023 г. то беше 4,7%, през 2022 г. – 4,3%”, отбелязват още от КЕВР.

От там припомнят, че преди приемането на ценовото решение комисията е провела на 13 юни 2024 г. обществено обсъждане, на което са били поканени всички заинтересовани страни.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар