Толкова е жалък, че ако не беше вреден за държавата , бих го съжалила.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГМР днес „инспектира“ ремонтът на Софийската духовна семинария. Вчера пък инспектира други неща.

Изобщо, вместо премиер, си имаме един инспектор ОТК /за по-младото поколение – ОТК означава „отговорник технически контрол“/. Явно сме пропуснали в биографията Му кога между маркучите е изучавал и строително инженерство и архитектура. Следейки обаче управленският път на мутрата, оставам с впечатлението, че разбира от всичко – от прасета до катедралата „Нотр Дам“. Един малък пенкилер ни е премиеринът!

Всъщност работата на министър-председател не включва търчане с джипка из цялата държава да инспектира неща, от които и понятие си няма. Че и да пречи на работата на хората, защото са принудени да правят шпалир и да се фоткат с мутрата за техен срам. И да му обясняват, а Той да се опитва неуспешно да гледа умно. Естествено, под светкавиците на свитата журналиститутки, които вървят след него и го обслужват. Медийно, разбира се! Макар изпълненията им да са близки до най-древната професия. Вече има срамни професии в България и всяка една труженичка от Околовръстното може с гордост да заяви, че си изкарва хлябът по-почтено от някои журналистки в държавата!

Но когато системата на държавата е тотално в канавката, явно това е, което мозъкът му може да измисли. Добрият държавник съставя държавна администрация, структура и система, които да се самосанират и взаимно контролират. Като например дребен чиновник от ДНСК може много по-успешно и професионално да извърши инспекцията и да установи дали всичко е както трябва. Ако държавата работи.

На практика ГМР с всички тези „инспекции“, които наричаме „тур за овации“, признава, че управляваната от него държава не работи. Защото никъде не е назначил професионалисти, които да разбират какво работят. Защото цялата администрация, особено последните 10 години, е пълна с партийни търтеи, неразбиращи от нищо.

Добрият държавник би разпоредил, а дори и не е необходимо да разпорежда, съответният министър да следи ремонта чрез предвидените в закона институции, които имат правомощия за това. И при установяване на проблем, да се задейства държавната машина, а не ГМР да дава пространни интервюта как някой изпил водата на перничани, а всички българи били подрискани от БСП на морето!

Толкова е жалък, че ако не беше вреден за държавата , бих го съжалила.

Отдалеч си личи, че не му е там мястото и се е хванал за опашката на тигъра, а сега не смее да се пусне, защото знае какво го чака….Жалък и паникьосан човечец, който увлича цяла България в пропастта!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар