Толкова сме добре в България, че ако ни предложат 1000 евро в Европа и всички заминаваме

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
България е страна член на ЕС от 2007 година и член на НАТО, но май само в България, ако някой си намери работа извън пределите на страната дори за 1000 евро, което е точно 1950 лева веднага ще напусне страната.

Така е вече над 11 години, не защото българите сме свикнали да бъдем емигранти, а защото в България сме толкова добре, че всичко ни е наред. Вчера дори българският президент благодари на ограбените, че дарили за болните два милиона лева и това показвало, че все още имало в България гражданско общество.

Няма значение, че премиерът на България не присъства на това събитие наречено “Българската Коледа” за пореден път, няма значение, че онези които държат парите в партийните каси, за пореден път извадиха мизерни за стандартите им на живот пари и се отчетоха, не защото го чувстват, а защото ако не го направят с малко, пак ще избухнат другите партийни медии.
В същият момент слушаме как България просперира и сме по, по, най, но когато се огледаме по улиците и видим мрачните физиономии на онези 80% дебили според един депутат от БСП и ни става още по – тъжно, за България. Дори по време на празниците усмивките ги няма по улиците на България, а основният въпрос вече стана: – Кога се върнахте и как сте в чужбина? Защото в България всичко просперира, а хората са щастливи, нали господа управляващи? Толкова са щастливи, че когато отидат да се лекуват в болницата с ужас установяват, че тя е пред фалит?
Когато си видят сметките за тока с ужас, установяват, че пак са вдигнали цената. Когато си видят сметките за парното и водата им иде да крещят от радост, а в магазините, когато отидат да си закупят хранителни продукти за пореден път с кеф си оставят парите на чуждите хранителни вериги, където пък техните сънародници работят за мижавите 400 евро заплата, няма значение, че в същите вериги в Германия, Франция, Австрия заплатите започват от 1400 евро, а работният ден по закон няма как да е по – дълъг от осем часа. В България, ако не работиш и в събота, понякога се оказва, че не си българин.
В България ако си намериш работа за повече от 1500 лева на месец си щастливец, но както разбрахте от написаното по – горе, това ни прави щастливи и проспериращи българи, е не всички, защото има и едни българи, които се занимават с политика и едни други на които им викат журналисти на властта, за тях живота в България е много труден и те се трудят неуморно всеки ден, за да може вие да осъзнаете най – накрая, че само мрънкате и недоволствате и че това за 1000 евро в Европа, не е за вас, защото тях ги избират хората да ги управляват, а всеки който не е съгласен с това е или автор на фалшиви новини или просто участник в хибридната война на Русия, която пък тези дни преди Коледа реши да подари необичайно оръжие на България, една елха с много бодлички. Такава заплаха за мирът и спокойствието видяха в елхата, подръжниците на една друга група българи приближени на управляващите, че дори застанаха да бранят страната с телата си пред елхата на агресора. В България сме феномен да правим скандали, за нещата на които не трябва да обръщаме внимание, но понеже сме проспериращи и задоволени като народ за всичко и няма какво друго да правим, а демокрацията ни е на поне 1400 години, то ние сме длъжни да опазим света от агресора Русия и да не допускаме неговите най – нови оръжия като елхи с бодли на територията на ЕС, все пак сме и член на НАТО как така някакъв руски агресор ще си разполага арсенала в столица членка на алианса.
Все пак този алинс и факта, че сме страна членка на ЕС ни дава свободата да си търсим работа за поне 1000 евро в страните съюзници и това право ние трябва да си го браним, така както са го бранили нашите прадеди, все пак в парламента Цецка Цачева преди време изрече, че те Ботев и Левски дори са ни водели и мечтаели да сме членове на НАТО и ЕС и днес ние българите трябва да следваме техните завети. Но да се върнем в онази паралелната България в която не всички са доволни и просперират и да погледнем с умиление назад във времето и да си зададем само един въпрос, кое точно ни направи такива скотове? Как точно позволихме да се стигне до тук? И най – вече докога ще махаме с ръка и ще викаме, мен това какво ме интересува, аз какво ще променя?
Преди една седмица поредните загинали на пътя си отидоха от този свят от безхаберието на онези, които ни убеждават, че просперираме, но само в България си плащаш винетка, гражданска отговорност и пътен данък, като такса за отвъдното, защото ако не я платиш нямаш право да катастрофираш по невероятните ни пътища и магистрали, които пък се задръстват всеки път, когато дойде време да има празници, но не се задръстват от факта, че българите са бедни, а от факта, че всички тръгват на път, но онова което забравяме, за тръгването е, че почти всичко вече е концентрирано само в един град наречен София, а останалата част от България просто умира на доизживяване изоставена от своите деца, защото са си намерили работа за 1000 евро в чужбина и си идват по време на същите тези празници, за да констатират напредъка на България…..

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар