Тома Биков: Ако бъдем избрани отново, ще върнем България на пътя на икономическото развитие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако бъда избран за депутат в началото на следващия парламент ще започна да работя по Закона за радиото и телевизията, който не беше приет, защото не остана време.

Това заяви вторият в листата на ГЕРБ-СДС за 24-ти МИР в София Тома Биков в ефира на БТВ.

По отношение на действията за справяне с кризата, политикът заяви: „Не мисля, че има хаотични действия от страна на правителството. Действията ни в управлението на кризата са ситуационни, защото вирусът е непредвидим. Мерките у нас са доста либерални в сравнение с големи европейски държави. Трябва да се грижим болниците да издържат и това е целта на тези мерки. Увеличаваме и потенциала за отговора на тази криза. Налагаме мерки, тогава когато има опасност болничната система да блокира. До момента това не се е случвало“.

Той допълни, че имаме предизвикателства, които не се съобразяват със закони. Имаме безпрецедентна здравна криза в последните 100 години,с която трябва да се справим. COVID-19 показа, че здравните системи трябва да солидарни. Ако нашата система беше изградена изцяло на пазарен принцип, нямаше да могат да се обслужат много хора, подчерта Биков. Според него сега не е времето за радикални реформи, защото хората биха платили с живота си.

„Правителството прави всичко възможно да омекоти удара върху бизнеса. Имаме натрупани резерви, благодарение на разумната си политика, и това ни помага сега. Опитваме се да няма хора, останали без доходи в тази тежка ситуация. Ако бъдем избрани отново, ще върнем България на пътя на икономическото развитие“, увери Тома Биков.

„Правосъдната система има нужда от реформа, но тя минава през промяна в Конституция, за да се случи това трябва да имаме нормален политически диалог и консенсус“, подчерта десният политик.

„България се справя с COVID кризата и има индикатори, които го показват. Българските болници издържаха и показаха, че могат да се справят. Благодарение на либералните мерки, които ние наложихме доведоха до същия резултат, както страните с много строги мерки“, каза Тома Биков. Той даде пример с Германия, където вече се говори за провал на мерките там.

На въпрос дали ГЕРБ има кандидат за министър-председател след изборите, Тома Биков заяви Бойко Борисов. Той уточни, че за коалиция ще се говори след изборите.

В заключение Тома Биков предупреди, че тежките времена няма да свършат с изборите. „Икономическите последствия също ще са тежки. Ние ще се постараем да върнем страната на пътя на растежа“, обеща той.

Източник: Novini.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Тома Биков: Ако бъдем избрани отново, ще върнем България на пътя на икономическото развитие

  • Тома Биков: “Ако бъдем избрани отново, ще върнем България на пътя на икономическото развитие”.
    Абе Биков, ти не си никакъв “Биков”, ти си Путъов !!!!! Къде бяхте досега, бе, толкова години на власт, бе???? Ама признавам, малко са хората, дето така страстно и с жар ближaт зaдникa на бочко “тyлyпа”, както ти го правиш !!!!!! Е, да ти е сладко !!!!!!

Вашият коментар