Тома Биков нагло: Дебатът в Брюксел е заради двама евродепутати, които искат да си вдигнат авторитета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Ден преди дебата за върховенството на закона в България Тома Биков от ГЕРБ обясни насоченият поглед към страната ни от Брюксел като резултат от политически акции в рамките на ЕП от двама родни евродепутати, които искат да повдигнат авторитета си.

Коментарът на Биков бе направен в ефира на БНР.

 

Той не спомена имена. По всяка вероятност обаче става дума за евродепутатите Елена Йончева и Радан Кънев. Освен това обаче до европейските институции са изпратени и множество писма, алармиращи за случващото се у нас, а за протестите пишат и много международни издания.

 

“Имал съм среща с германския и американския посланик. И тях ги попитах – до каква степен държавата да извърши интервенция в частните медии? Трябва да дефинираме какво означава свободна медия. Каква е възможността на държавата да се намеси и да “освободи” несвободните медии – да ги национализира или да принуди собствениците им да изпълняват политика, каквато законодателят прави? Това са възможностите на политическия елит в това отношение, те не са големи…”, посочи Биков.

 

По думите му огромният проблем на медиите е все по-свиващият се медиен пазар. Това е проблем и на европейските, и на американските медии, смята още депутатът от ГЕРБ.

 

“Скептичен съм, че следващият парламент ще може да направи стъпки за реформа в съдебната система. През последните месеци бяха изгорени много мостове. Този парламент е добре да заложи жалони за такава реформа, от които следващият да не може да се отклони. Най-радикалната стъпка е следващото Народно събрание да бъде Велико Народно събрание и то да има задължението да извърши конституционна реформа… Предлагаме реформа, но не получаваме подкрепа от тези, които ни критикуват“, посочи още Биков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар