Тома Биков: Не се бъркаме в служебни правителства, следващото редовно ще е доминирано от ГЕРБ

Тома Биков: Не се бъркаме в служебни правителства, следващото редовно ще е доминирано от ГЕРБ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ние не се бъркаме в служебни правителства. Нямаме президент, откакто свърши мандатът на г-н Плевнелиев. Това заяви пред журналисти народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков, който коментира решението на държавния глава да възложи на Димитър Главчев съставянето на служебен кабинет.

“Това, което чух е, че той е бил единствената възможност”, посочи Биков. На въпрос от журналисти как ще коментира изразеното мнение от представители на “Продължаваме промяната – Демократична България”, че е възможно “ГЕРБ и президентът да са се наговори” за това кой да бъде номиниран, Биков отговори: “Текстовете, които бяха приети като промяна в Конституцията, бяха предложение на ПП-ДБ. Както се чу и президентът има една единствена възможност и той я използва”.

Попитан за коментар относно твърдение на ПП-ДБ, че бъдещото служебно правителство е възможно да бъде доминирано от ГЕРБ, народният представител заяви:

“Следващото редовно правителство ще бъде доминирано от ГЕРБ. За служебното правителство г-н Главчев ще избере, както и самият той даде заявка, непартийни фигури в истинския смисъл на думата, а не непартийни като Асен Василев”.

“Не мисля, че ще му предлагаме, защото ние влизаме в предизборна кампания и по-скоро ще търсим експерти за кандидати за народни представители”, отговори той на въпроса дали от формацията ще предлагат експерти.

“Доколкото виждам, и това е правилно, заявката му е да създаде едно служебно правителство, което да си изпълни функциите и да се ползва с някакво базово доверие”, коментира още Биков.

“Минали сме през много служебни правителства, с много неприемливи фигури вътре. Нашите изборни резултатите не зависят от служебното правителство и се надявам колегите да са го разбрали”, каза още той.

Тома Биков коментира темата преди днешния извънреден конгрес на политическа партия “Движение Гергьовден”, на който присъства заедно с председателя на СДС Румен Христов.

Самият Христов коментира пред журналисти, че Димитър Главчев, когото познава, е един изключително отговорен и принципен човек. “Надявам се да свърши съвестно задълженията, които поема и да проведе едни честни избори, които са в полза на всички политически формации”, добави лидерът на СДС. 

“Доколкото разбрах от президента, той е единственият, който е приел тази тежка задача. Второ – право на президента е да избере измежду десетте посочени лица, които биха могли да заемат тази позиция, кой ще бъде избраният”, каза още Румен Христов.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар