Тома Биков тотално изтрещя в ефир: БСП са отговорни за чумата в Станджа, както и за всичко друго

БСП, България, ГЕРБ, Странджа, Тома Биков
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Остър спор в ефира на „Денят започва” на БНТ избухна между депутати от управляващите и от опозицията – Тома Биков (ГЕРБ) и Иван Иванов (БСП).

Основен предмет на спора бяха събитията около чумата по животните в Странджанско.

“Действията на БАБХ са правилни, макар че са възпрепятствани.

В Болярово вече има болно стадо и заразата се разнася”, смята Биков.

„В момента има истерия и психоза в обществото през фалшиви новини, през изявления на политици. Корнелия Нинова е лично отговорна за това, което се случва. Включително за разрушаване на доверието между фермери и ветеринари”, каза той.

По думите му Нинова саботира процеса за овладяване на ситуацията. „Защото чума има”, заяви Биков. „Опозицията се държи безотговорно”, каза той.

„Не мога да се съглася със спекулациите на г-н Биков. Ние реагирахме поради неспособността на органите да се справят със ситуация, която буквално взриви региона. Информацията, която се подаваше, ту от БАБХ, ту от лабораторията, предизвика паника. Нормално беше хората да излязат да протестират. Да не си измиват ръцете с опозицията. Персонално отговорен е министърът на земеделието”, отговори Иван Иванов.

„Ако има чума, това е сериозен проблем и изисква по-адекватен отговор от страна на органите. Хаос като сегашния не се е случвал”, допълни той.

„Имаме хаос и за това са виновни както премиерът, така и министърът”, категоричен той.

Спорът между двамата се задълбочи, след като Биков посочи, че в регионите има хора с луксозни автомобили, че се режат маркучи, че се извършват провокации.

И продължи с въпроса: „Вие наистина ли вярвате, че държавата ще вземе 3 милиарда, за да вкара мигранти на мястото на тези овце и кози?”

„Вие сериозно ли го говорите това?”, попита на свой ред Иванов.

„Пише го в интернет”, отвърна Биков.

„Не съм очаквал в ефира на национална телевизия да говорите такива неща. Аз наистина съм втрещен. Вашата коалиция сама си създава фалшиви новини”, заяви Иванов.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар