Томислав Дончев: ГЕРБ е готова да бъде достойна опозиция

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Напълно честно и достойно сме готови да изпълняваме функциите на опозиция“, заяви Томислав Дончев по бТВ часове, след като стана ясно, че ГЕРБ остава на второ място след „Продължаваме промяната“ и губи парламентарния вот. 

„В този занаят винаги трябва да очакваш неочакваното“, отговори той на въпрос за предварителните прогнози на социолозите, че ГЕРБ е първа политическа сила.

По думите му резултатът на партията на парламентарния вот не е много по-различен от предишните избори.

„Ние сме готови да сме достойна опозиция. Ако това е ролята, която ни е отредена, ние ще я вършим по най-добрия начин. Ние сме управлявали в различни коалиционни формати. Но трябва да е ясно кой управлява и кой е в опозиция, а в коалиция да е ясно кой за какво отговаря“, коментира Дончев.

„Хубаво е в управлението да се влезе с презумпцията, че Конституцията и законите важат за всички, не само за тези, които са почтени“, коментира Дончев, като честити победата на ПП с думите „първият си е първи“.

Той призна и какво очаква от „Продължаваме промяната“, след като е гледал предизборните им послания.

Пожелавам им 4-годишен мандат, но все пак ще очаквам, че ще има една автомагистрала, един тунел и един мост, добави Томислав Дончев по повод ангажимента на Петков и Василев, че могат да осигурят пари за две магистрали, за няколко моста на Дунав и за тунели.

Попитан за желанието на ПП първото нещо, което да направи, е отстраняването на Иван Гешев от поста на главния прокурор, Дончев заяви, че в политиката „разговорът за персони е неправилен“. „Аз жадувам най-после да разбера каква е предлаганата съдебна реформа“, попита той. И потвърди, че на тази тема ГЕРБ биха водили разговори извън клишетата и заклинанията.

Дончев коментира авансово и балотажа за президент на 21 ноември.

„Подкрепата на ГЕРБ за проф. Анастас Герджиков е твърда, но се надявам той да събере повече подкрепа, несвързана с партийния вот, заради личността. Тук изборът е между интелектуалец, ректор, и действащия в момента президент, който за съжаление е опасен за демокрацията“, заяви заместник-председателят на партията Томислав Дончев по бТВ преди да е обявен край на първия тур и да настъпят последните няколко дни изборна кампания до неделята на балотажа.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар