Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Редно е г-н Цветанов да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото. Според мен тук основният говорител по темата е редно да бъде той”.

Вицепремиерът подчерта, че всеки подобен скандал носи негативи, което ерозира доверието. Според него трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено. По отношение на всички укори, основателни или не, свързани с имотното състояние и работата на Цачева, оставката е повече от достатъчен сигнал, смята Дончев.

“Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма”, коментира той. По думите му обаче това няма да спре проверките, които предстоят във връзка със скандала около придобитите на ниски цени апартаменти от висши политици.

По думите му Цачева е важна за партията: “Въпреки ценността, въпреки заслугите, въпреки всичко, с което е допринесла, ситуацията предполага да вземе такова решение”.

“Оставките, без да са нещо, което може да бъде подценено, са един от инструментите за управление – дали като лично волеизявление, акт или като политически инструмент, за да се възстановява доверието. В политиката, освен персоналните качества, експертизата, програмите, това, което свързва въпросния представител с гражданите, е тази тънка нишка на доверието. Ако тя се скъса, всичко останало няма значение”, коментира Дончев.

Вицепремиерът определи скандала като проблем. Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, добави той и изрази предположение, че всичко е законно.

Томислав Дончев не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов и подчерта, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване.

“Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, и на изборния процес”, коменитира той.

Дончев декларира, че не е придобивал, също като свои колеги, апартамент в луксозна сграда.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети – България

 • Приятели,
  .
  Започват кръвопролитията между властимащите хищници… (олигархия и бандити)…
  .
  1. С безкрайни преправки в закони, чрез параграфи в други закони… хищниците получиха юридическата си основа за ПЛЯЧКОСВАНЕ…, чрез “Саморазправа по закон” – Диктатура…!!!
  .
  2. Вече знаем и, че глутниците са две…
  – Глутницата на Олигархията (белите якички) се води от Т.Дончев, покровителства се от Американските Консерватори на Тръмп, чрез “старото” ЦРУ…
  и
  – Глутницата на Бандитите (бухалките) се води от Ц.Цветанов, покровителства се от американските Либерали на сем. Клинтън и Сорос, чрез “Външнополитическата разузнаване” на Държавният департамент на САЩ…
  Какво става…:
  – Днес, МИЛИАРДИТЕ – ПЛЯЧКА почти свършиха и двете глутници си “Заръфаха месата”…!!! Агентурата на Олигархията, “УДАРИ”, чрез радио “Гласа на Америка”, агентурата на Бандитите…!!!
  .
  2. Възниква въпросът:
  – Какъв ТИП диктатура ни спретнаха?
  Отговора е:
  – Московска тотална диктатура – “Опричнина”…, въведена 1564 г.
  – Цар Иван “Грозни”, след разгрома на Казанска България обявява, че тя е негова ПЛЯЧКА и е изведена отвъд законите… (“оприч”).
  (“Властта е наша, чуждата собственост и тя е наша –
  гората, земята, водата, хората и правим, каквото си искаме”)
  .
  3. За пълна победа на ПЛЯЧКАДЖИЙТЕ ОТ ГЕРБ им е нужно само още едно:
  – Унищожаване на Гражданското общество и Превръщане на населението в Крепостно…!
  (…започнаха с парното, тока, водата, газа, следват автомобилите, фирмите, децата, жилищата и т.н…)
  .
  4. “Започват кръвопролития на принципа:
  – “Кой – Кого…!!!”
  – ИЛИ НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ МАФИЯТА ИЛИ ЩЕ И СТАНЕМ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ…!!!
  .

Вашият коментар