Топ десет качествени храни,които да влязат във вашето меню

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
  1. Яйца. Те са пълни с протеини и мазнини и ни помагат да се чувстваме с по-голяма енергия. Но не прекалявайте, защото те могат да ви увеличат холестерола.

2. Кисело зеле и кисели краставички. Ферментиралите зеленчуци, които се използват в трушиите, са полезни за храносмилателната система. Те съдържат бактерия, която спомага за работата на червата.

3. Кокос. Кокосите съдържат много полезни вещества и се храносмилат лесно от организма.

4. Свежо месо. Те са по-полезни от полуготовите, замразени или консервирани. Защото при замразяването или консервирането се губят полезните вещества на месото.

5. Бульони. Те са по-полезни когато са от кости, а не от месо. Те имат протеини и минерали, също така хидратират организма.

6. Сушено месо. Пастърмата е много полезна, защото съдържа много от веществата на месото и не трябва да се готви. Тя е полезна след тренировка.

7. Органично месо. Това са различните органи на животните – черен дроб, гърди, бъбреци у др. Те подпомагат действието на нашите органи.

8. Плодове от семейството на боровинките. Всички тези плодове са много полезни, но те са сезонни и не могат да се употребяват през цялата година.

9. Сладки картофи. Те са по-полезни от нормалните картофи. Те не дават само въглехидратите на обикновените картофи, но са богати на естествена захар.

10. Кокосово олио. То е ниско на мазнина и е идеалния заместител на слънчогледовото олио, което е опасно за организма.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар