мизерия герб бедност

Топ експерт: Новите пенсии вече са изядени преди да бъдат дадени. Чака ни страшна инфлация!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ще имаме по-висока инфлация и това неминуемо ще поскъпи цените на стоките и услугите.

Ако продължим в тази насока ще видим, че  в големите градове поскъпването на тока е доста сериозно. В Бургас и в Плевен е по 7%. Само в Сливен има едно 0,4 по-малко. Ако трябва да говорим за оскъпяване, трябва малко да разширим кръгозора, защото цените и тези на борсата са като скачени съдове.

Колкото повече потискаме регулираните цени, толкова цените на електроенергията на борсата растат, каза финансовият експерт Мика Зайкова в ефира на Канал 3. Получават се големи пикове и средно борсовата цена е била поне до сега нараснала с 27%. Това означава, че това отива в поскъпването на стоките.

От 1 юли всички производители отиват на борсата. Това нещо ще се отрази на цените на стоките. До май месец инфлацията е 3,7%. Ще имаме по-висока инфлация и това неминуемо ще поскъпи цените на стоките и услугите и хората само от плащането на тока и парното няма да платят 3 и 7 лева, както пише в някои сайтове. Сметнах, че апартамент в Люлин 90 кв. м и се оказа, че тези, които са само на ток ще имат увеличение между 7 и 10 лева на месец, каза още тя. Тези, които са на парно и са решили да плашат на равни вноски цяла година, увеличението им ще е 15 лева средно. Това са сметки за тристаен апартамент. Представете си за хората в Разград, където увеличението е 17 лева. За тях ситуацията е много тежка по простата причина, че разликата в доходите им със софиянци е около 3 пъти, заяви Зайкова.

Като прибавите увеличението на стоките и услугите, инфлацията ще надвиши 4%, това показва, че това увеличение например при пенсионерите е изядено още преди това, категоричен беше финансовият експерт.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар