Топ икономист разкри: БЪЛГАРИЯ ПОТЪВА! Задава се ГОЛЯМА ИНФЛАЦИЯ! Но ГЕРБ пак се готвят да ОТКРАДНАТ Изборите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Народният гняв вече чука яростно на вратата на „Дондуков“ 1. 10-годишните обещания на Борисов за светло бъдеще се оказаха балон на фона на скока на цените през последните месеци… и бъдещият им нов скок! Задава се голяма инфлация, която може да помете България“.

Така коментира политико-икономическата ситуация в страната известният икономист проф. Димитър Иванов.

Топ икономистът Проф. Димитър Иванов

„Икономика, която представлява остров за малцина богати сред море от бедни- няма бъдеще“, категоричен е изтъкнатият експерт.

Населението в момента рязко обеднява и този проблем ще се задълбочава тепърва. Ще се усети осезаемо още тази есен, когато скочат цените на тока, храната, транспорта, и пр. Очаква се свиване на потреблението, а това значи, че икономическият растеж в края на годината ще е мижав.

Знайте че икономическият растеж от 3,4%, с който се хвали правителството на ГЕРБ, е само на хартия. Той е резултат от евросубсидиите и кредити. Не е базиран на реално производство и износ.

Но какво може да изнася съвременна България при положение, че 70 % от икономиката й е в сферата на услугите. Държавата ни няма откъде да получи свежи пари. Такива се получават само чрез износ.

На фона на стряскащите данни за потъването на и без това мижавата ни икономика, правителството на Борисов обаче най- изненадващо обяви, че от Нова година вдига заплатите в държавния сектор с 10%. Според проф. Иванов това е чисто популистки ход. Премиерът го прави само и единствено с цел ГЕРБ да си гарантират сигурен електорат за изборите догодина.

Вместо да прави драстични съкращения в държавната администрация, Борисов прави точно обратното – раздува я до безобразие. Целта му е да си осигури достатъчно подкрепа, за да остане на власт.

„Къде е сега Симеон Дянков да каже: Господин премиер, орязахте ли държавната администрация преди да им вдигнете заплатите с 10%“, пита риторично проф. Иванов. Нека си припомним, че първото правителство на ГЕРБ взе властта с лютата закана да ореже чиновническия апарат. Но после взе да го увеличава все повече, за да си има гарантиран електорат на изборите. И така за 10 години от 360 хил., държавната администрация нарасна до 720 хил. души.

Освен за скока в цените, от ГЕРБ официално ни информираха и че ще въведат задължителна здравна застраховка за всеки българин на стойност 12 лева на месец. Все още обаче не е ясно как децата и пенсионерите ще си я плащат или кой ще им я поеме. Нищо че от Българския лекарски съюз недоумяват защо е необходимо това допълнително финансово бреме за и без това изпосталелия от беднотия масов пациентит. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар