Топ лекар: Носенето на маска на открити пространства е безсмислено

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Задължителното носене на маски на открито не е обсъждано в Медицинския съвет към МС, но многократно експертите в него са коментирали, че носенето на маска на открити пространства без струпване на хора е безсмислено.

Не може да въвеждаш мярка, която изисква да правиш нещо – да носиш маска, а такива маски няма да няма осигурени. То няма такива осигурени за бойците, които се борят с вируса.

Това каза в ефира на bTV председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и член на съвета д-р Любомир Киров.

 

„Аз не виждам някаква основателна причина за тази мярка. Да, в магазините, в които е разрешено да се пазарува, в аптеките – задължително. Когато се посещават възрастни – да. Вирусът не лети във въздуха“, подчерта медикът.

 

В същото време, според заповедта на здравния министър от вчера, всеки без маска навън може да отнесе 5000 лв. глоба.

 

По отношение на обявените от правителството 8000 защитни маски за джипитата, той отбеляза, че това означава по една на човек. Затова и решили да ги преразпределят към 9 области, „където никой нищо не беше направил за нашите колеги“.

 

„Отзивите за тези маски са следните – ластиците им се късат, не могат да се опънат до ушите. Явно тези маски са на много, много години и са негодни за употреба. В една област има два чифта защитни очила, които трябва да се разпределят между 80 колеги“, разказа д-р Любомир Киров.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Топ лекар: Носенето на маска на открити пространства е безсмислено

Вашият коментар