Топ метеоролог: С топло, пролетно време ще посрещнем новата 2024 – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Топ метеоролог: С топло, пролетно време ще посрещнем новата 2024

ФБ/Забелязано на Петрохан

С топло, пролетно време ще посрещнем новата 2024 година и то ще се задържи и през първата седмица на януари. Температурите през деня ще достигат до 14 градуса, ще е тихо с много слънце.

Това прогнозира метеорологът Петър Янков. В дните до 31 декември може да забравим за зимните якета. Така ще е и в новогодишната нощ.

“Топлото време ще продължи до Нова година, някъде на първи януари през нощта и на втори ще вали дъжд, по планините сняг. След което отново ще се задържи сравнително топло, валежите ще преминават бързо и ще бъдат по-малко. Ще има все пак слабо понижение в сравнение с досегашните дневни 16-17 градуса”, обясни Янков и добави, че в последните няколко години дължим топлите Коледи на глобалното затопляне.

“Намираме се в такъв климатичен процес, но въпреки това отбелязаните високи температури не са рекордни”, побърза да уточни той.

Метеорологът отчете, че по Коледа сега са били измерени до 19-20 градуса по места, особено около Велико Търново, Монтана. Оказва се, че ако средните температури за януари по принцип се движат около 4 градуса, а максималните са около 9-10, то сега имаме повишение на тези стойности с около 5-8 градуса.

В следващите дни се очаква да се усили вятърът, по планините той ще е умерен.

“Видимостите ще са добри, ще има много слънце – средни температури ще минават 10 градуса. Едва след шести-седми януари – Йордановден и Ивановден, ще се захлажда и се очаква сняг”, посочи Янков пред “Труд”.

В зимните ни курорти сняг има достатъчно и там условията ще са отлични и през следващите дни, уточни той.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар