Топ психиатър за Слави: Лечение на подобен тип тежка личностова патология е невъзможно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес Слави пак изплиска с коментар от дивана за Т. Дончева (вижте личния му профил във Фейсбук, от където раздава политически присъди… или по-скоро вещерски пророчества).

Чета в коментарите препоръки от хората да се лекува – физически и психически. В тази връзка искам да кажа, че психологическо лечение на подобен тип тежка личностова патология е невъзможно без катарзис (включително покаяние).

А катарзис е невъзможен без осъзнаване/приемане на страданието/вината, а не през непрекъсната защита (отричане, бягство, прехвърляне към друг…) от него.

Точно това е слабото място на Слави – приемането, оставането в страданието, приемането на собствената немощ (умствена, морална, психическа) и вина, а не непрекъснатата и агресивна защита от него.

Това, впрочем е непостижимо предизвикателство за всички хора с психопатна личностова организация. В този ред на мисли искам да припомня, че психологическото лечение на бившия премиер на България, Бойко Борисов, е възможно само след признаване на неговата собствена вина и изкупването й в затвора; там именно може да се случи по най-ефективен начин неговото психологическо лечение.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар