Топ юрист: Докато е в болнични, премиерът не може да подаде оставка… Протестите трябва да спрат за 2 седмици

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Видният български юрист Огнян Герджиков, напоследък наричан “ГЕРБаджиков”, направи нов коментар, след като стана ясно, че премиерът е заразен с корона-вирус.

“Кодексът на труда забранява уволняване на служители, по време на болничен. Това е предвидено, за да не се злоупотребява с правата им. По тази причина, Бойко Борисов не може да подаде оставка, докато е в карантина. Наистина, оставката е личен акт, но винаги е било ясно, че тези оставки са формални, и работникът е притиснат да ги подаде. Затова те не се признават” – обяви топ правният авторитет.

“Всичко това означава, че протестите трябва да спрат за 2 седмици, защото в момента се иска по същество “нарушаване на закона”, допълни Герджиков,  и каза още, че реално всеки протестиращ в този период, може да бъде арестуван.

В момента властта се чуди какво да измисли, за да оцелее, и е впрегнат всеки възможен спортен, културен и научен ум. Засега се раждат предимно абсурди като идеи.

Борисов е на политически пост, и от него може да бъде отстранен по всяко време, дори без предизвестие и обезщетение. Кодексът на труда няма нищо общо, независимо от факта, че премиерът получава заплата за работата си.

Ако протестите спрат за 2 седмици, после вероятно изобщо няма да могат да се рестартират. Най-лесно е властта да обяви всеобща карантина, и да забрани масовите мероприятия. В момента не смеят, защото протестът си върви, и може да го възпламенят повече.

В “Отровното трио” има друг известен юрист – адвокат Хаджигенов. Очаква се неговият коментар по правната атака на ГЕРБаджиков…

4udoslav
26.10.2020 

Източник: https://write.as/4udoslav/top-iurist-dokato-e-v-bolnichni-premier-t-ne-mozhe-da-podade-ostavka

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар