Демократична България

ТОП 2Портрет на жълтопаветния умнокрасивитет – 2. Кои са СМАРТБЮТИТАТА. Омразата им към България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В предишната статия направихме задължителното разграничение между истинските либералите и българските им имитатори, в лицето на т.н. “умнокрасивитет“, а този път ще обърнем внимание на някои техни възгледи.

Умнокрасивите вярват, че демокрацията е система, в която само техни представители или съмишленици управляват страната, а недостатъчно „либералните” сили не бива по никакъв начин да бъдат допускани до властта, дори ако това изисква касиране на избори или резултати от тях или дори откровено нарушаване на други демократични процедури.

Оценяват хората и идеите им от гледна точка на съответствието им с техните
идеологически шаблони.

В случай на среща с някого, който не се вписва вbнито един от шаблоните, по-неопитните се парализират и трудно взимат решение как е най-правилно да реагират, а по-опитните, веднага щом се сблъскат с „нелиберален“ аргумент, поставят етикета – слуга на мафията, агент на … знаете на кой.

Аргументите, разбира се, не се разглеждат по принцип и никакво сътрудничество не е възможно, дори и да има известно съвпадение по определени позиции.

Ако, например, представителите на определена група хора се представят по-зле от останалите, според нашите либерали, това е задължително дискриминация и следователно трябва да се променят правилата за всички
останали, така че да се изравнят резултатите. Ако някой си навреди заради
собствената си глупост, виновни са тези, които не са му попречили.

Друга отличителна черта на „смартбютитата“ е омразата им към по-голямата част от българското население, докато в същото време са си присвоили правото да говорят от името на това мнозинство, наричайки себе си „гражданско общество“, смятайки себе си за някаква специална висша
класа просветени, които обаче все така мразят обикновените хора, от чието
име обаче не спират да говорят.

Сигурно сте чели много пъти коментарите им в интернет, в които обръщат внимание на това, че българският народ си е виновен за всички проблеми, че заслужава съдбата си, че е недоразвит, защото не може да приеме единствения, истински, правилен либерален модел.

Омразата им към България само нараства и заедно със самата държава те мразят и патриоти, и консерватори, и представители на всички онези политически движения, чиито възгледи не се вписват в псевдолибералната им парадигма.

Най-опасно обаче е, че либералите монополизираха правото да говорят от името на обществото.

По някаква причина под „обществено мнение“ днес разбираме само тяхната позиция. И това е така по всеки въпрос – от вътрешната до външната политика, през войната и икономиката до миграцията. В известен смисъл това не е изненада, тъй като в медиите има сериозна концентрация на представители, поразени от либерализма, които дават трибуна на техните позиции, представяйки ги за „общественото мнение.“

Приватизирали са правото да го изразяват, говорят от името на имагинерната „прогресивна общественост” и “интелигенция”, а в същото
време възгледи им нямат нищо общо с ценностите и мирогледа на
мнозинството българи.

Монополът върху словото се подхранва от финансовите ресурси на родни и чужди олигархични кръгове, информацията се предоставя едностранчиво, има списъци с нежелани събеседници, а плурализмът все по-често отсъства.

Taка медийната машина представя „либералите“ изключително като „герои“ от жълтите павета, безкрайно успешни предприемачи, или като армия от
общопрактикуващи анализатори, която громи всяка власт, ако не е либерална. За тях съществуват само две гледни точки – тяхната и грешната. Втората трябва да бъде покрита с всички средства.

Те, разбира се, опитват да ни убедят, че свободата на словото е една от най-важните ценности, но само онази, добре дефинираната, която трябва да се предоставя единствено на носителите на правилната гледна точка.

Големият плюс от последните години, свързан със социалните мрежи и
независимите медии, е обособяването на нов сегмент от средствата за
масова информация, който пречи на монопола на либералите върху
информацията.

Естествено, целият този сегмент е подложен на организирана и ожесточена съпротива. Но успехът му показва, че народът започва да се отдалечава от медийния монопол на умнокрасивитета, ролята на телевизията значително намалява, а младите я гледат все по-рядко.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар