Топ 4 от най-новите технологични тенденции, които трябва да следвате през 2021 година

България, Свят, Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пандемията Covid-19 ускори автоматизацията и дигитализацията, което позволява на компаниите да останат устойчиви въпреки промените.

 

Из цял свят настъпва дигитална революция. Иновациите, гъвкавостта и развитието на пазара се ускоряват от технологичния напредък.

 

Много бизнеси възприемат т.н. Disruptive technologies и модифицират своите бизнес модели, за да оцелеят.

 

През 2021 година е необходимо всички бизнеси, които искат да просперират, да са в крак с технологичните тенденции. Напредналите технологии ще продължат да променят живота ни и начина ни на работа, отваряйки огромни възможности за бизнеса по целия свят.

 

Ние разгледаме 4 технологични разработки, които ще помогнат на всеки бизнес да знае какво да търси, приема и взема със себе си.

 

Edge computing 

Edge computing е нова технология, която осигурява ниска латентност и висока скорост на обработка на данните. Edge computing позволяват изчисленията да се извършват по-близо до системите за съхранение на данни, подобрявайки работата на приложението.

 

Технологията има за цел да изпълнява по-малко процеси в “облака” и да ги прехвърля на места като компютъра на потребителя или крайния сървър.

 

Следователно крайните изчисления се използват за обработка на чувствителни във времето данни, съхранявани в отдалечени райони с минимален достъп до централното местоположение. Cloud computing и IoT приложенията ще се възползват от технологията.

 

През 2021 г. това ще бъдат най-добрите технологични разработки с, които всички трябва да бъдем запознати. Технологията, която можем да използваме днес ни позволява, както да работим така и да упражняваме нашите хобита. Например мнозина в свободното си време обичат да правят онлайн залози (спортни, игри, финансови). Ако и вие сте един от тях получете Вашия bet365 бонус код. Технологиите са нашето бъдеще, работете и се забавлявайте едновременно с тях.

 

Изкуствен интелект

 

Изкуственият интелект нашумя през последното десетилетие. И все пак той остава една от водещите нововъзникващи технологични разработки, тъй като той значително въздейства върху начина, по който живеем, работим и т.н.

 

Днес, изкуствения интелект е известен с присъствието си в разпознаване на изображения и реч, приложения за споделяне на пътувания, лични мобилни асистенти, приложения за навигация и много други приложения.

 

5G

 

По-бързият и по-стабилен интернет означава повече, отколкото само зареждане на уеб страници по-бързо и прекарване на по-малко време в очакване на зареждане на видеоклипове в YouTube.

 

5G се отнася до мрежи, които използват авангардни технологии, включително augmented reality и virtual reality.

 

Те също така заплашват да направят мрежите, базирани на кабели и влакна, като изискват да бъдем вързани към определена локация.

 

Накратко, 5G и други усъвършенствани високоскоростни мрежи позволяват достъп до всички останали тенденции навсякъде и по всяко време.

 

Blockchain

Blockchain е друга скорошна технологична тенденция. Много хора вярват, че Blockchain е само за криптовалута, но това не е така.

 

Биткойн и други криптовалути са само част от технологията Blockchain. Освен криптовалутите, той използва различни други области като здравеопазване, верига за доставки и логистика, реклама и т.н.

 

Това е децентрализирана цифрова база, която проследява всяка транзакция чрез глобална мрежа от компютри.

 

Степента на защита и прозрачност на Blockchain са основните причини за огромното нарастване на популярността му.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар