Торовете от заседналия кораб се изсипват в морето при разтоварването (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В понеделник вечер започна освобождаването на заседналия кораб VERA SU край Камен бряг. От заснети кадри се вижда, че сериозно количество от торовете се изсипват в морето при пренасянето им на друг плавателен съд.

Във видео на живо във Фейсбук от групата Maritime.bg показаха процеса по разтоварването на заседналия кораб, а потребители коментират, че опасността от екокатастрофа вече е съвсем реална. „Трофично състояние – Когато водните обекти са замърсени с големи количества подхранващи вещества от канализацията или торове, те могат да причинят еутрофикация. Тя представлява ускорено развитие на плевели и водорасли, които затлачват и обезцветяват водите, като разрушават нормалните екосистеми и лишават рибата от кислород“, пише Иван Иванов.

Разтоварването на кораба VERA SU стартира около 21:30 ч. Очаква се снемането на заседналия преди седмица плавателен съд да стане факт след прехвърляне на най-малко 500 тона от превозваните на борда 3000 тона урея.

Метеорологичната обстановка в района обаче се усложнява с всеки изминал час. Към 23 ч. при нос Шабла духа източен вятър с пориви до 7 метра в секунда. Вълнението в района е 3 бала с височина на вълната 0,8 метра.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар