Тотален обрат за ден! Боршош се връща на бял кон в НДК – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов връща на поста му като директор на НДК Мирослав Боршош. Това се случва само ден, след като Боршош бе уволнен от министъра за българското председателство Лиляна Павлова.

От пресцентъра на правителството съобщиха, че днес е имало среща между Борисов, Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на “НДК– Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош.

“На срещата беше обсъдена работата на ръководството на НДК и бяха изчистени противоречията относно начина на управление на държавното дружество”, съобщиха от Министерския съвет.

На утрешното заседание на правителството Борисов ще внесе проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в “НДК – Конгресен център София” ЕАД. НДК ще премине от министъра за българското председателство към министъра на културата, гласи още съобщението.

Павлова освободи вчера Боршош от поста с мотивите: “системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала”, защото “дейвията му като изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на Председателството”, припомня Дневник.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар