Точно така не сте си представяли парламента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Първият ден на 45-тото Народно събрание може да бъде описан по много начини, но едно е безспорно – не беше скучен. Откри го г-жа Мика Зайкова, популярен и атрактивен социален експерт. Чувството й за хумор няколко пъти ободри тези в залата и другите – пред телевизорите. Бяхме позабравили, че може и така.

Депутатите от ГЕРБ не възприеха лекия тон и се постараха да внесат сериозност и драматичност (словото на Десислава Атанасова, новата шефка на парламентарната група, ах недей…), описвайки трудностите и отговорностите да носиш депутатския кръст. Кръстът, който са понесли като народни избраници. И напомниха за картината на Йеронимус Бош “Понасяне кръста на Христос”…

.

Йеронимус Бош – “Понасяне кръста на Христос”.

.
Може да съм проста, ама много обичам да съм ценътр на внимание…

 

Непонятно от гледна точка на логиката, разума и прочита на ситуацията, бе предложението на ГЕРБ Цвета Караянчева да оглави и този парламент. След като същата се раздаде без остатък, за да докара предишното Народно събрание до най-ниското обществено доверие в историята… Подобна неадекватност заслужава вниманието на учени и медици… Тя продължава да си вярва и това е наистина феномен.

 

.

Веждичка, аверче, евалла, че ни защити, брато…

 

Не мина без искри още през първия ден. Вежди Рашидов, този титан на мисълта, който от години повтаря, че не иска да е във властта и политиката, и от години не излиза от нея, се засегна на тема “мутри”. Посочете една мутра тук, да вземем да я линчуваме, обърна се той към залата. След това обърна поглед към Мая Манолова, защото чувал да й казват  “г-жа Галева”. И кой го казва? – човекът, хвалещ се с топлите си връзки с Мултигруп… Весело, нали?

.

„Натюрморт с маски“ на Емил Нолде.

 

Още не сме видели какво се крие зад маските… Първи ден, първи емоции, първи заявки за големи дела. Да видим. Защото и чакането трябва да има край.Сваляйте маските да ви видим истинските лица. Първата заявка е направена – чакаме продължението.

.
„Отрязани глави“ на Теодор Жерико.

 

Гледката е страшничка. Зайкова предлага да сме весели и бодри, но времената и дереджето на държавата не предполагат към широки усмивки, шеги и закачки. Трябва да се действа бързо, да се почне проверка на досегашното управление, а виновните да се извадят на светло и да отговарят. През закона. Не, не реваншизъм, а справедливост и възмездие. Отрязани глави са хипербола, но без чистка в държавните структури няма да се мине.

 

Фрог нюз

 

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар