Тошковците нагли. Пробутват булонката Ива Митева за вице на Радев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Остри совалки по оста „Левски“ Г – „Дондуков“ 2 бележат края на краткия и безсмислен живот на 46-ия парламент. Несбъдналите се управляващи от „Има такъв народ“ водят усилени преговори с президента Румен Радев за възможността на предстоящите избори за държавен глава той да се яви в тандем с тяхно лице – най-вероятно двукратната шефка на НС Ива Митева.

В кулоарите на президентството се говори, че Радев категорично се е отказал от досегашното си вице Илияна Йотова, научи Lupa.bg. От обкръжението на държавния глава довериха, че той нямал никакво намерение да свързва бъдещата си политическа кариера с червената лъвица.

Радев наскоро взел категоричното решение, че на предстоящите президентски избори през ноември ще се яви в друг тандем. Хората на Слави ще се опитат да се възползват от вакуума в замяна на гласовете на своите избиратели, които вече официално обещаха на генерала.

Публична тайна е, че още в началото на президентския му мандат между него и Илияна Йотова тлееше напрежение. Но тъй като Радев беше подкрепен за кандидат-президент от БСП, той беше принуден да се примири с номинацията на видната социалистка.

Червенокосата дама също не била доволна от пребиваването си на „Дондуков” 2. Всъщност, още през 2016 г. тя изобщо не очаквала, че двамата с Радев ще спечелят президентската битка. Вместо да се зарадва на победата, Йотова била разочарована, защото загубила щедрата евродепутатска заплата и в същото време била хитро отстранена от „Позитано” 20, където била основен конкурент на Корнелия Нинова.

Радев обаче не искал да се откаже толкова лесно от изборната подкрепа на БСП, като зашие на Корнелия Нинова и партията й публичен шамар. По тази причина се дърпал от обвързване с партийна кандидатура за свой заместник.

Персоналните предпочитания на Румен за вице падали твърдо върху служебния премиер Стефан Янев. Мозъчният тръст на пилота обаче го предупредил, че появата на двама генерали в тандем твърде много мирише на диктатура и може да отблъсне огромен брой потенциални избиратели.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар