Тошко Йорданов: Заплашиха с убийство Ива Митева

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на Народното събрание Ива Митева е получила имейл със заплаха за убийство. Това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ в кулоарите на парламента. 

„Постъпил е сигнал за заплаха за убийство към госпожа Ива Митева. Интересно е съвпадението, че той е дошъл в момента, в който тя обяви от трибуната, че закона за НСО минава на първо четене. Веднага някой се и активирал да изпрати имейл със заплаха за убийсто към госпожа Митева“, обясни председателят на ПГ на ИТН.

Гласуването на поправките в Закона за НСО, отнасящо се за охраната на главния прокурор Иван Гешев, премина с нагорещени дебати и сериозни скандали. 

След като в четвъртък депутатите в крайна сметка така и не разбраха отнели ли са охраната на главния прокурор Иван Гешев, или не,  спорът се превърна от дебат по текстовете, които намаляват броя на лицата с охрана от НСО, в скандал за кворума.

Според Ива Митева гласуването на поправките в закона вчера е било нелегитимно и цялата работа на депутатите от четвъртък се е обезсмислила. 

Именно затова малко преди заседанието днес тя свика извънредното заседание на Председателския съвет, което отново предизвика бунтове в парламента.

В началото на заседанието Ива Митева предложи да включат гласуването на законопроектите за изменение и допълнение в Закона за Националната служба за охрана в днешния дневен ред, което породи нов скандал и депутатите излязоха в 30-минутна почивка. А след като се върнаха от паузата, Митева промени мнението си, че в четвъртък гласуването е било нелегитимно, и обяви законопроекта за изменение и допълнение в Закона за Националната служба за охрана за приет.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар