Тошко Йорданов: ИТН няма да преговаря за продължаване на това управление

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов изключи вариант партията на Слави Трифонов да преговаря с останалите три формации в коалицията, за да продължи управлението, съобщава БНР.

„Не обичам да говоря напред. В момента сме стъпка по стъпка, тази стъпка. С тая стъпка това правителство приключи и тая коалиция приключи. Оттам нататък какво ще се случи, ще видим. Знаете какви са опциите. При падане на правителството започва раздаване на мандати – най-голяма, втора и трета, която избере президентът. Някъде в целия този процес е напълно възможно да се случи нещо, но аз не знам. В момента това положение е нетърпимо, по този начин няма да продължи. И дори по-нататък нещо да се случи, няма да е при тези условия“, каза Тошко Йорданов.

Той увери, че всички министри на ИТН в правителството на Кирил Петков ще подадат оставки: „Ще подадат. Двама са в чужбина, така, че като се върнат“.

По-рано министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов стана първият министър от квотата на ИТН, който подаде оставка.

Тошко Йорданов отказа да отговори на въпроса дали формацията му иска нови избори или е готово да подкрепи правителство с трети мандат, ако той бъде връчен на ИТН от президента: „Г-н Йорданов не е врачка и отказва да говори за бъдещето. Вървим стъпка по стъпка. Първа стъпка, ние излизаме от този кабинет, от тази коалиция, падане на това правителство. Оттам нататък – като му дойде времето“.

Източник: БНР

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар