Тошко Йорданов и Балабанов подиграват Кирил Петков след отчета за изпроводяк (СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Това, което чухме ни озадачи. Аз внимателно прочетох вашите мотиви. Тезите наистина са чудновати“, това заяви премиерът Кирил Петков от трибуната на Народното събрание (НС).

 

Думите му бяха към ГЕРБ, който внесоха вот на недоверие към коалицията „Петков“, който ще се дебатира днес и евентуално ще бъде гласуван в сряда или най-късно в четвъртък.

„Грешни икономически внушения бяха правени непрекъснато през последните шест месеца“, оплака се Петков.

Той реши и да даде „малко реални факти, които бяха част от постиженията на това правителства“, както и „някои от другите добри резултати на правителството“.

„Предполагам, че днешният вот на недоверие не е реална функция на постиганите резултати в сферата на икономиката. Реално е базиран на други наши резултати.

Предполагам, че може би причините са следните: отвоюването на границата; Цацаров се оттегли от поста си; закрихме „златните паспорти“; входирахме нов закон за КПКОНПИ…

Или този вот е заради тоталната ревизия на спорта. Или може би вота е заради реалната диверсификация от руски газ. Или за това, че почнахме разследване на „Турски поток“.

Уважаеми народни представители, истината е една. Това правителство няма да разреши да се краде от българския данъкоплатец и тези, които са го правили по-рано, рано или късно ще стигнат до правосъдие.

За съжаление заради тези мотиви Вие имате шанс утре да направите вашето решения. Имате реалния шанс да вкарате държавата в политическа криза по време на война.

Тук искам да се обърна към всички депутати, особено тези от „Има такъв народ“ (ИТН). Ние знаем, че много от Вас са влезели с чисти цели и помисли и не сте предполагали, че Вашите лидери ще хвърлят България на произвола. Призовавам Ви да се сетите отново за вашата клетва, нека тя да Ви води в утрешния ден“, каза Петков.

Това накара Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, който по-рано взриви НС, да станат на крака и да му ръкопляскат, иронизирайки го.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар