Тошко Йорданов: Мантрата, че ще бъдем патерица на ГЕРБ, е абсолютна глупост

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зам.-председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов, водач в партийните листи в Пловдив – град и Пловдив – област отново заяви, че той и съмишлениците му няма да влизат в коалиции с “партии от статуквото”.

„За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има поне 121 депутати от тези партии. Ние, както вече заявихме, коалиция с партии на статуквото няма да правим”, отбеляза Йорданов в сутрешния блок на NOVA.

По думите му, ако българският народ иска промяна, иска правителство и иска промените, започнати от служебния кабинет да продължат – би следвало всички да излязат и да гласуват.

„Хората трябва да гласуват така, както го усещат. Надявам се не за някоя от партиите от статуквото. Надявам се хората да гласуват и да гласуват. Надявам се да осъзнаят, че промените се случват само през избори”, заяви Йорданов.

 

 

Според него ситуацията не е да се състави правителство на всяка цена. „Ако ще има кабинет, той трябва да свърши някаква конкретна работа. Не може да се състави правителство, само, за да има такова и да не се ходи на избори. Ако ще има правителство, то трябва да върши някаква работа”.

„Ако избирателят прецени, че трите така наречени партии на протеста заслужават доверие – ще бъде по-практично и по-лесно да се сформира правителство и да се свършат конкретни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ, е абсолютна глупост”, възмути се Йорданов.

Зам.-председателят на „Има такъв народ” заяви още, че е рано да се говори кого биха посочили за премиер от партията му, ако спечелят парламентарните избори. Йорданов сподели, че е най-логично това да е експерт.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар