Тошко Йорданов

Тошко Йорданов: Никола Минчев не става за премиер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Никола Минчев не е подходящ за премиер.

Това обяви в предаването „На фокус“ по „Нова телевизия“ председателят на ИТН Тошко Йорданов. Според него бившият председател на НС не може да обедини четирите партии, за да създадат нов кабинет в рамките на 47-ото НС.

„Никола Минчев е много симпатичен млад мъж, но законите трябва да се спазват. А той нарушава правилника на НС доста често, а веднъж – доста брутално. И трите формации, на които е логично да бъде даден мандатът, и трите сме заявили, че при която и да отиде, ще водим диалог и ще се опитаме да съставим правителство“, каза Йорданов. „Ако четирите партии се разберем, че ще има правителство, тогава ще се води разговори за премиер. Не мисля, че това ще бъде препъни камък тогава“, каза Йорданов.

Часове по-рано, в сутрешния блок на „Нова телевизия“, Ива Митева изтъкна, че името „Никола Минчев“ трябва да бъде включено в списъка с потенциални премиери при бъдещ кабинет.

Попитан да коментира думите на Любомир Каримански, че той и Слави Трифонов ще минат на по-задна линия, както това са направили Кирил Петков и Асен Василев, Йорданов отговори:

„Първо да видим на каква задна линия са минали Кирил и Асен. Все още не знам. На едни разговори трябва да има конкретика и експертиза. Ако се стигне до това, е логично от ИТН напред да излязат експерти. Но има и политически решения, които ще бъдат взети като политически решения“, заяви Йорданов.

Той и Слави Трифонов били по-скоро в политическото ръководство на партията.

„И трите формации заявихме, че искаме да сформираме кабинет и ще водим диалог с всички.  Ако не се получи правителство, причината ще е в егото на Кирил и Асен. Ако няма правителство, причината ще е в тях“, заяви Йорданов.

Той разкри и какво очаква ИТН в евентуален кабинет.

„Трябва да се чуваме и ако има различия да се стига до общо решение, а не една от партите да го изплющява на масата и принуждава другите да го вършат“, каза Йорданов.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар