Тошко Йорданов: Предложението за <акедония не е добро за България, а Слави беше абсолютно прав

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ние оттеглихме доверието си от правителството и излязохме от коалицията заради грешните решения на Кирил Петков и Асен Василев, каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

И ако те искат да има правителство, би трябвало да предложат друг за министър-председател. Кирил Петков и Асен Василев взеха грешни решения и те развалиха коалицията. Самото представяне на Асен Василев като кандидат за премиер, обрече разговорите, добави той.

Самият им подход показва, че те нямат желание да правят коалиционно правителство в стария формат.

“Кирил и Асен мислят за хората и партиите все едно са фирма. Една парламентарна група я мислят като фирма, все едно като купуваш отделни депутати, изкупуваш акции. И след това може да смениш или прескочиш CEO-то на фирмата. Такъв им е манталитетът, а то не е така в политическите партии”. – заяви председателят на ИТН.

Тошко Йорданов описа решението на Виктория Василева да напусне парламента като “достойно” и заяви, че я разбира – “това се оказа някакъв ад”.

Относно разочарованието, за което Василева спомена в своето изявление, че ще се оттегли, Йорданов заяви – “то може да е от някакви наши постъпки, а може и да е от натиска, на който сме подложени и ситуацията, в която изпаднахме заради няколко депутати, които решиха, че желанието им ще се осъществи по този начин – отивайки извън парламентарната група”.

“За Македония те се разбраха, имаха среща предния ден, ето ви коалиция” – поясни още Йоранов и добави:

“А що се отнася до самото споразумение, ние се оказахме абсолютно прави. Слави се оказа абсолютно прав. Това, което казахме, че в края на юни ще се приеме нещо, което не е това, което искаше българският народ, обществото и това, зад което бяхме застанали всички при онзи прословут консултативен съвет при президента – това се оказа точно така. Нито предложението е това, което искахме, а и да клекнем под натиск на Европа и може би на една друга страна…това не е добро за България, вътре проблемът за езика виси…”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар