Тошко Йорданов пред Радев: Ние опитахме, истината е, че бяхме предадени в средата на разговорите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с ПГ на “Има такъв народ”. Предсавители на партията са Тошко Йорданов, Виктория Василева и Филип Станев.

“Това е вторият кръг от консултации. Политическата ситуация се изостря. Това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет и затова е изключително важно всички да се отнасяме отговорно”, започна Румен Радев.

“Факт е, че страната е изправена пред поредица от кризи. Вчера стана ясно, че голяма част от нещата могат да се решат в парламента. Ние опитахме, истината е, че бяхме предадени в средата на разговорите. В парламента има още пет партии, има огромно мнозиноство от 175 депутата. Отговорността е при тях, след като отказаха, по неясни причини, да работят с нас”, отговори Тошко Йорданов.

“Парламентът трябва да свърши важна и отговорна работа. Надявам се, че парламентът ще поеме своята отговорност и най-малкото ще актуализира бюджета”, отговори му Радев.

На 17 и 18 август държавният глава Румен Радев провежда допълнителни консултации с парламентарно представените политически сили в 46-ото Народно събрание в рамките на конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство.

На 17 август, вторник, президентът ще приеме в президентската институция представители на парламентарните групи на “Има такъв народ” от 9.00 часа, на ГЕРБ от 10.15 часа и на “БСП за България” от 11.30 часа.

На 18 август, сряда, държавният глава ще проведе консултации с представители на парламентарните групи на “Демократична България” от 14.00 часа, на “Движението за права и свободи” от 15.15 часа и на “Изправи се БГ! Ние идваме!” от 16.30 часа.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар